Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Nikola Nikolić

03. 04. 2024. 10:50 >> 10:50
Čitaj mi:

PROTIV TURSKE U 15 ČASOVA (RTCG2)

Matea Pletikosić: Utakmice sa Turskom i Bugarskom uigravanje za Ulm

Plasman na Evropsko prvenstvo je osiguran, 1. mjesto u grupi 6 ne može da izmakne, ali današnja utakmica sa Turskom (15 časova po našem vremenu, prenos na Drugom programu) ima višestruku važnost za rukometašice Crne Gore.

„Lavicama” je neophodna pobjeda, kao i dobra igra, kako bi povećale samopouzdanje pred kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre.

Adut Bojane Popović danas, u nedjelju protiv Bugarske, ali i na najvažnijim utakmicama u Ulmu, biće Matea Pletikosić, koja je na posljednjoj utakmici rumunskog šampionata upisala 11 golova i pet asistencija. Bobana Klikovac je dodala šest pogodaka u pobjedi Korone Brašov nad Univerziteteom u Krajovi (37:35), za koju je Dijana Mugoša takođe šest puta bila precizna.

„Važno je da smo zdrave, da je sve dobro prošlo i da smo pobijedile. Ali, sada okrećemo novu stranicu, ispred nas je nešto puno bitnije i samo je fokus na tome”, poručila je djevojka koja ovog mjeseca slavi 26. rođendan.

Pred rukometašicama Crne Gore su posljednja dva kola kvalifikacija za EHF Euro, ali su svima misli zaokupile bitke za Pariz na turniru u Ulmu, gdje će rivali od 11. do 14. aprila biti Paragvaj, Njemačka i Slovenija.

„Moramo da se pripremimo i za ove utakmice, da se kroz njih uigramo, ali naravno da su najbitnija tri meča u Ulmu. Već se pripremamo za njih, sve želimo da odemo u Pariz. Ali, moramo da pobijedimo i Tursku i Bugarsku i da zadržimo dobar osjećaj. Moramo da budemo fokusirane, ne smije niko da se povrijedi, kako bismo sve zdrave otišle u Njemačku”, naglasila je Pletikosićeva.

Sloveniju vodi bivši selektor Crne Gore Dragan Adžić, koji savršeno poznaje „lavice”, jer je mnoge od njih trenirao i u Budućnosti.

„Sve se zna, ništa se ne skriva. Uvijek možete nekoga da prevarite, da smislite nešto novo, ali znamo da može svašta da se dogodi i to očekujemo”.

Crna Gora nije blistala u dvomeču sa Srbijom prije mjesec, iako je upisala dvije pobjede minimalnom razlikom.

„Moramo bolje, naravno. Postoji rivalitet između nas, ali vidjeli smo kako je Srbija igrala na Svjetskom prvenstvu, da se nosila sa Danskom i Njemačkom do 50-55. minuta. Iako je podmlađena, ta ekipa ima kvalitet i više energije, volje i želje, a htjela je da se dokaže”, istakla je buduća rukometašica Podravke.

Taj meč sa Srbijom, kao i onaj sa Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu, pokazao je koliko su dueli selekcija iz ex-YU republika napeti. Tako može da bude i protiv Adžićeve Slovenije.

„Uvijek je veće rivalstvo između nas, sve želimo da damo više i da pobijedimo. Poznajemo Sloveniju, kao i ona nas, a pobijediće ko bude fokusiraniji i spremniji”, zaključila je Pletikosićeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније