Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

29. 02. 2024. 19:39 >> 21:03
5
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA EP

Grbić za pobjedu Crne Gore u Zrenjaninu

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Srbiju u Zrenjaninu 31:30, u utakmici trećeg kola šeste grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Trenutak odluke dogodio se minut prije kraja, kada je Itana Grbić nakon sjajne akcije pogodila, a potom se naša selekcija odbranila. "Lavice" su nakon ovog trijumfa stigle na korak od plasmana na šampionat Starog kontinenta.

Crna Gora je prva u grupi sa šest bodova, tri više od Srbije, koju dočekuje za tri dana u Podgorici.

"Lavice" su dominirale u prvom dijelu, brzo su stigle do tri gola prednosti 4:1, pa je nedugo zatim bilo i 6:3. Kada je sredinom prvog dijela naša selekcija stekla pet golova prednosti 12:7 činilo se da neće biti problema.

Nakon 30 minuta bilo je 16:12 za Crnu Goru, da bi Srbija reagovala u nastavku i malo po malo topila prednost. Jovović je sredinom drugog dijela izjednačila 22:22, a onda je Radosavljević iz sedmerca donijela preokret 24:23.

U samom finišu, međutim, naša selekcija je imala više koncentracije, a nije gubila glavu ni kada je prokockala dva gola prednosti (od 30:28 do 30:30).

Na scenu je potom 60 sekundi prije kraja stupila Grbić i pogodila za pobjedu.

Najefikasnija kod Crne Gore bila je Matea Pletikosić sa devet golova, po pet su postigle Anastasija Marsenić i Itana Grbić.

Po četiri su dale Tanja Brnović i Jelena Despotović, tri Dijana Mugoša, a gol Ivana Godeč.

U srpskoj reprezentaciji istakla se Anđela Janjušević sa osam golova, jedan manje dala je Jovana Jovović.

Tok meča:

2. poluvrijeme

Počelo je drugo poluvrijeme. Janjušević je smanjila na 16:13, uzvraća Pletikosić iz sedmerca 17:13. Serija Srbije 3:1 u nastavku, Jovović je smanjila na 17:15, 34. minut. Pletikosić pogađa i odbija nalet domaće selekcije 18:15. Janjušević nakon prodora za minus dva 18:16. Pletikosić nakon sjajnog prodora pogađa, njen šesti gol, vode "lavice" 19:16.

Stamenić iz sedmerca, pa Radosavljević sa krila, Srbija na minus jedan. Brnović uzvraća 21:19, 42. minut. Opet Stamenić iz sedmerca 21:20.

Grbić na isteku napada pogađa sa devet metara 22:20, ali u narednom napadu Radosavljević sa krila 22:21. Jovović donosi izjednačenje Srbiji 22:22, 46. minut. Marsenić opet vodimo 23:22, uzvraćaju odmah domaće 23:23.

Radosavljević iz sedmerca, preokret Srbije 24:23, 49. minut. Pletikosić vraća stvari u egl 24:24. Ista igračica iz sedmerca vraća vođstvo "lavicama" 25:24, Jovović u narednom napad za izjednačenje 25:25. Igra se gol za gol 27:27, pet i po minuta do kraja.

Despotović nakon prodora 29:28, četiri minuta do kraja, potom je Atingre odbranila zicer. Grbić donosi plus dva 30:28. Janjušević iz sedmerca 30:29, dva i po minuta do kraja. Opet Janjušević, izjednačenje 30:30, dva minuta do kraja.

Grbić nakon prodora 31:30, minut do kraja. Kraj meča, pobjeda u Zrenjaninu.

1. poluvrijeme

Meč je počeo. Radosavljević pogađa sa krilne pozicije za vođstvo Srbije, uzvraća Despotović nakon prodora 1:1. Mugoša donosi preokret "lavicama" 2:1, tri minuta igre. Prvi put imamo dva gola prednosti, pogodila je Grbić 3:1. Godeć je krunisala kontranapad 4:1, Janjušević je smanjila sa crte, šesti minut. 

Radosavljević je pogodila za minus jedan, da bi Marsenić odgovorila, vode "lavice" 5:3. Pletikosić je realizovala sedmerac, opet Crna Gora ima plus tri 6:3. Marsenić opet nakon kontre, "lavice" prvi put imaju četiri gola prednosti 7:3, devet minuta igre. Pletikosić iz sedmerca za plus pet 8:3, 12. minut.

Pletikosić je ukrala loptu, istrčala kontru i pogodila 9:4, sredina prvog dijela. Veličković je smanjila na 9:5. Dva gola u nizu Srbije za minus tri 10:7, 18. minut. Marsenić sa krila pogađa, njen treći gol 11:7. Grbić vraća pet golova prednosti 12:7. Rajčić brani sedmerac, ostaje 12:8 za Crnu Goru, 22. minut. 

Igralo se gol za gol do kraja prvog dijela, vode "lavice" 16:12 nakon 30 minuta igre.

Najava meča:

Crna Gora je na startu kvalifikacija ostvarila dva ubjedljiva trijumfa - protiv Turske 38:23 u Podgorice i Bugarske u Šumenu 24:20.

Srbija je u prvom kolu, pred svojim navijačima, slavila protiv Bugarske 40:16, dok je u drugom, kao gost, igrala sa Turskom neriješeno 29:29.

"Očekujem sigurno najtežu utakmicu u grupi protiv najkvalitetnijeg protivnika. Srbija je dokazala više puta da je odlična ekipa i bori se do samog kraja. Očekujem zahtjevnu utakmicu, dobru igru, dobar rukomet i vjerujem dobru atmosferu. Imaju par iskusnijih igračica, koje su u godinama gdje preuzimaju neku glavnu ulogu kao što su Janjušević, Radosavljević, Risović… Sve ostale su onako mlade i željne dokazivanja. Očekujemo punu dvoranu. Mislim da će biti i nama i njima uživanje da igramo pred punim tribinama", kazala je srednji bek naše reprezentacije Itana Grbić.

Ona je rekla i da ekipa razmišlja samo o pobjedi.

"Razmišljamo o osvajanju dva boda i nema nikakvih kalkulacija. Želimo da odradimo sve što se dogovorimo, da svaka igračica pruži svoj maksimum i da na kraju vidimo što će nam to donijeti”, kazala je ona.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније