Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Л.В.

08. 12. 2023. 18:42 >> 19:14

POBJEGLE PRIJE POČETKA MUNDIJALA?

Nestale rukometašice Kameruna nisu igrale ni protiv Crne Gore

Benedikt Manga Ambasa i Marijan Batamag, rukometašice Kameruna nisu više u protokolu za Svjetsko prvenstvo u rukometu, a kako prenose danas mediji dvije igračice su jednostavno nestale.

Pojedini regionalni mediji javljaju da su Ambasa i Batamag nestale uoči duela sa Hrvatskom u glavnoj fazi u Geteborgu te kako se danas nisu pojavile na doručku.

Ipak sa druge strane dvije igračice nisu odigrale ni jedan minut za Kamerun na ovom prvenstvu, a nisu bile ni u protokolu na otvaranju šampionata u Helsinborgu u duelu s našom reprezentacijom.

Već tada su bile spekulacije  da su dvije igračice iskoristile priliku i jednostavno pobjegle (po nekim navodima u Franvcusku), ali na pres konferenciji nakon duela sa Crnom Gorom, kamerunski stučni štab je odbijao da da konkretan odgovor na ovo pitanje.

Selektor "afričkih lavica" Bertin Njantu Tabet je tada rekao da "nije istina, da su dvije igračice van protokola njegovom odlukom", ali sa predstavnik saveza je odbio da da odgovor.

Kamerun je protiv Crne Gore nastupio dakle već tada sa 14 igračica u protokolu.

U novoj IHF listi reprezentacija učesnica, dvije igračice jednostavno nema na spisku.

Nije ovo prvi put da se dešava ovakva situacija kada su u pitanju rukometašice Kameruna.

Na Mundijalu 2021. godine u Španiji,  četiri reprezentativke ove zemlje su nestale bez traga iz Valensije, i ni tada kamerunski savez nije dao konkretne odgovore gdje su Apolina Mišel Akoben , Jasmina Jotum , Amelia Kevania Mvuah i Žodela Klaris Majufang.

Tokom Svjetskog prvenstva za kadete ljetos u Hrvatskoj, uoči duela Bahreina i Burundija u Rijeci, čak deset mladića iz afričke selekcije je nestalo, ali su kasnije svi pronađeni u Belgiji.

Jedan odgovor koji se u svim slučajevima nameće, rukometaši i rukometašice iz afričkih zemalja bježe kako bi ostali u Evropi u potrazi za boljim životom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније