Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

С.В.

02. 12. 2023. 19:21 >> 19:35
6

SVJETSKO PRVENSTVO

"Lavice" ubjedljive protiv Paragvaja

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je pobijedila Paragvaj u Helsinborgu 41:26, u utakmici drugog kola B grupe Svjetskog prvenstva u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Naša selekcija je upisala i drugu pobjedu, nakon što je na startu savladala Kamerun.

Crna Gora se mučila u prvom dijelu, očajno je počela meč, što je Paragvaj iskoristio i poveo 5:1. Kod vođstva 7:4, Paragvaj je promašio sedmerac, nakon čega su se "lavice" trgle.

Crna Gora je serijom 8:0, preokrenula na 12:7, ali je Paragvaj do odmora još jednom zaprijetio i smanjio na 17:15.

Ipak, u nastavku je do izražaja došao kvalitet naše selekcije.

Razigrala se Mugoša, razbranila se Batinović, a kada je Klikovac prvi put donijela dvicfrenu prednost 30:20, meč je bio riješen.

Ivona Pavićević je bila najbolja u našesm sastavu sa devet golova , Dijana Mugoša je dala osam.

U selekciji Paragvaja najbolja je bila Fatima Akunja Insfran sa pet golova.

Mađarska će u ponedjeljak biti naredni rival Crne Gore.

Tok meča:

2. poluvrijeme

Počelo je drugo poluvrijeme. Po gol na obje strane na startu nastavka. Mugoša donosi tri gola prednosti 19:16. Razigrala se Mugoša, sada pogađa za plus pet 22:17. Devet minuta igre u drugom dijelu, čuvamo plus pet - 24:19. Ivanović donosi šest golova prednosti 25:19. Mugoša postiže sedmi gol, vodimo sa ubjedljivih 26:19.

Sredina drugog dijela, imamo plus osam, pobjeda je na vidiku 28:20. Stižemo do dvocifrene prednosti nakon gola koja je postigla Klikovac. Dva gola u nizu Paragvaja, ali pobjeda se ne dovodi u pitanje 31:23. Peltikosić pogađa , imamo plus devet na sedam minuta do kraja 33:24.

Upisala se i Malović za plus 11 - 35:24. Mirno privodimo meč kraju, Vukčević sa crte za 39:26. Kraj meča, pobjeda "lavica" 41:26.

1. poluvrijeme

Meč je počeo. Paragvaj je prvi dao gol, pogodila Fernande nakon prodora. Lugo je duplirala prednost. Bez gola smo četiri minuta. Čak 3:0 za Paragvajke, da bi post u napadu prekinula Pavićević 3:1. Vergara vraća tri gola prednosti Paragvaju. Gol Paragvaja nakon kontranapada 5:1, tajm-aut zove Popović.

Ivanović sa devet metara pogađa, smanjila je na 5:2, sedam minuta igre. Pavićević postiže drugi gol, smanjili smo na 5:3. Paragvaj održava plus tri, pogodila je sada Vergara 7:4, 11. minut. Paragvaj je promašio sedmerac, Portiljo je pogodila stativu.

Bulatović nakon kontranapada , Crna Gora je prišla na minus jedan 7:6. 14. minut. Pavićević postiže treći gol, prvo izjednačenje na meču 7:7. Novi gol Pavićević, prvi put vodimo 8:7, 16. minut. Serija "lavica" 6:0 za plus tri - 10:7. Brnović donosi četiri gola prednost 11:7, 19. minut. Fernanda prekida seriju "lavica" od 8:0, vodimo 12:8. Igra se gol za gol, vodimo 14:10, 24. minut. Kristaldo pogađa, opet prijeti Paragvaj 15:13. Akunja, Paragvaj na minus jedan 15:14, ali dali smo dva gola u nizu i odbili nalet rivala 17:14.

Bobadilja sa zvukom sirene pogađa, vodimo nakon 30 minuta igre 17:15.

Najava meča:

Crnogorska selekcija na startu šampionata savladala je Kamerun 25:11, dok je Paragvaj poražen od Mađarske 35:12.

Naše krilo Dijana Mugoša ističe da je fokus jedino na našoj igri.

"Paragvaj je totalno drugačija ekipa od Kameruna. Malo niža, brža, oslanjaju se dosta na finte. Biće totalno drugačija utakmica. Ipak, mi se uvijek fokusiramo na nas, da mi iz utakmice u utakmicu budemo bolje. Spremićemo se za Paragvaj, ali najviše se spremamo da mi same odigramo na najboljem nivou. Mislim da uopšte neće biti problema", samouvjerena je Mugoša.

Rukometašice i sturčni štab juče su odradile trening i dodatno analizirale Paragvaj, ali na vidiku je derbi sa Mađarskom, direktni duel za što više bodova u glavnoj fazi.

"Ući ćemo sto posto u utakmicu, ali mi nismo došli da igramo protiv Kameruna i Paragvaja. Nađa prva prava utakmica je protiv Mađarica. Tako da se moramo spremiti za to što nas očekuje poslije. Ovo sve je dobro uigravanje za ono što nas, ako bog da i čeka u martu mjesecu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Bez ikakvog potcjenjivanja, mislim da su oni rukometno ispod nas, da smo mi reprezentacija koja može da mnogo više pokaže na velikim smotrama", dodala je naša golmanka Marta Batinović.

U drugom meču B grupe rivali će biti Mađarska i Kamerun (20.30).

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније