Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

С.В. [ RSCG ]

17. 05. 2023. 11:03 >> 11:04

IGRAĆE U HELSINBORGU

"Lavice" jedan od nosilaca na žrijebu za SP

Rukometašice Crne Gore biće jedan od osam nosilaca na žrijebu za Svjetsko prvenstvo, koje se od 29. novembra do 17. decembra održava u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Kao osvajačice bronzane medalje na EHF Euro 2022. godine, "lavice“ su u povlašćenoj poziciji na žrijebu, a već je poznato da će u preliminarnoj fazi igrati u grupi B u švedskom Helsingborgu.

Žrijeb za planetarnu smotru biće održan 6. jula u Geteborgu, kada će biti određeni sastavi osam grupa.

Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije, a Crna Gora u drugoj fazi, u okviru novoformirane grupe I u Geteborgu, ukršta sa grupom A čiji nosilac je domaćin Švedska.

Nakon glavne runde sa četiri grupe po šest selekcija, slijedi četvrtfinale, u kojem bi izabranice selektorke Bojane Popović u slučaju plasmana među osam najboljih, igrale u Herningu.

Potencijalni protivnici u četvrtfinalu bile bi selekcije iz grupe 3, a koju formiraju selekcije iz grupa E i F, čiji nosioci su Danska i Njemačka.

Za Crnu Goru to će biti sedmo učešće na prvenstvima svijeta, a najbolji rezultat je peto mjesto osvojeno na šampionatu u Japanu 2019. godine.

Nosioci grupa na žrijebu za Svjetsko prvenstvo:

Švedska (grupa A, Geteborg), CRNA GORA (grupa B, Helsingborg), Norveška (grupa C, Stavanger), Francuska (grupa D, Stavanger), Danska (grupa E, Herning), Njemačka (grupa F, Herning), Španija (grupa G, Frederikshavn) i Holandija (grupa H, Frederikshavn).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније