Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

И.Ш. [ Mina ]

16. 03. 2023. 12:04 >> 12:05

OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA

Raičević: Budućnost ne može biti favorit protiv FTC-a

Budućnost Bemaks ne može biti favorit protiv mađarskog FTC-a, ali može da se bori od prvog minuta i da pokaže zašto je u eliminacionoj rundi, kazala je kapiten Milena Raičević.

Budućnost i FTC odigraće u subotu u dvorani Morača prvu utakmicu osmine finala Lige evropskih šampiona.

Raičević je kazala da se raduje što će poslije nekoliko sezona ponovo igrati u dvorani Morača.

Ona je pozvala navijače da dođu u što većem broju i da im je njihova podrška izuzetno značajna.

"Vjerujem da smo zaslužile podršku izdanjima u drugom dijelu sezone. Dugo smo očekivale tu utakmicu, to je bio naš cilj prije početka sezone i u tome smo uspjele, sve što bi dodatno ostvarile, bila bi senzacija. Ne možemo da budemo favoriti protiv FTC-a, jer imaju mnogo više igračica od nas, ali borićemo se od prvog minuta i pokazati zašto smo u eliminacionoj rundi", rekla je Raičević na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da naporno treniraju i spremaju se za taj dvomeč, navodeći da vjeruju da će to pokazati i na terenu.

"FTC je ove sezone igrao toplo-hladno, ali to se može reći i za nas. Moramo da analiziramo sve njihove utakmice, iako se taktika uglavnom ponavlja. Vjerujem da smo ih spremile na najbolji način i da će teren biti jedino mjerilo, gdje ćemo pokazati što smo uradile u prethodnom periodu", rekla je Raičević.

Golmanka Armel Atingre kazala je da očekuje tešku utakmicu, navodeći da FTC ima sjajne igračice.

"Ne želimo da razmišljamo o rezultatu koji bi nam bio dobar uoči revanša u Mađarskoj, to može da nam stvori pritisak. Moramo da odigramo na maksimalnom nivou i vjerujem da možemo do pobjede", rekla je Atingre.

Komentarišući mađarski tim, Atingre je kazala da FTC ima po dvije odlične igračice na svim pozicijama.

"Mogu se porediti i sa Đerom kada je kvalitet u pitanju. Prvi put ću igrati u dvorani Morača i veoma sam srećna zbog toga. Kada sam bila mlada, gledala sam ove đevojke kako nastupaju u Morači, bila bih srećnija i da sam ranije dobila priliku da igram u toj dvorani", rekla je Atingre.

Budućnost i FTC i prije dvije sezone bili su rivali u osmini finala, a plasman među osam najboljih izborio je podgorički tim.

Podgorički tim prvi duel u Bemaks areni dobio je 22:19, dok je u revanšu poražen 29:28.

Subotnji duel u dvorani Morača počeće u 16 sati, a ulaz će biti slobodan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније