Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Л.В.

06. 03. 2023. 13:56 >> 14:40

HRVATSKI STRUČNjAK PREDSTAVLjEN

Šola: Prvi cilj dobar rezultat protiv Slovenije, pa onda dalji planovi

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore želi da odigra dobar meč protiv Slovenije i pobijedi velikog rivala, kazao je novi selektor Vlado Šola.

On se, u prvom obraćanju crnogorskim medijima, zahvalio čelnicima saveza na povjerenju i ukazanoj časti.

Šola je kazao da ima veliku obavezu prema svemu onome što je reprezentacija napravila do sada.

"Selektor Zoran Roganović je imao sjajan put sa reprezentacijom Crne Gore, želim i moram da nastavim njegovim putem. Pratim reprezentaciju Crne Gore posljednjih godina, a posebno nakon pobjeda protiv Danske i Hrvatske", rekao je Šola na konferenciji za novinare.

Komentarišući crnogorsku reprezentaciju, on je istakao da je veliki broj igrača u najboljim godinama.

"Imamo potencijal za iskorak, siguran sam da se uspješnom saradnjom može dosta dobrih stvari napraviti", rekao je Šola.

On je naglasio da je prvi cilj da se odigra dobra utakmica sa Slovenijom.

"Želimo da pobijedimo i ne treba bježati od toga. Slovenija je ozbiljna reprezentacija i moramo sve naše kapacitete usmjeriti ka toj utakmici.
Primarni cilj je plasman na Evropsko prvenstvo, a onda ćemo kasnije postavljati ciljeve i praviti planove šta i kako dalje", kazao je Šola.

Nekadašnji golman hrvatske reprezentacije govoreći o predstojećem duelu sa Slovenijom, u četvrtak u Podgorici, kazao je da su imali dvije sedmice da pripreme reprezentaciju za duel sa Slovenijom.

Komentarišući odsustvo nekih slovenačkih reprezentativaca, on je istakao da ko god dođe kao zamjena u Sloveniji je kvalitetan igrač.

Komentarišući odluku Mirka Latkovića da u budućnosti nastupa za Sloveniju, Šola je kazao da svako ima pravo na svoj izbor u životu.

"Uvijek postoji samo jedna država u kojoj si se rodio i odrastao. Neću ulaziti zašto i zbog čega je to uradio, ali u reprezentaciji imamo jasan cilj - igraće samo oni koji su spremni da se žrtvuju za nju. Reprezentacija nije ugovorna obaveza, to je čast i žrtvovanje. Onaj ko je spreman na žrtvu njemu su vrata u reprezentaciji širom otvorena", rekao je Šola.

On je saopštio da je razgovarao i sa Vladanom Lipovinom, navodeći da se radi o izuzetnom rukometašu.

"Objasnio mi je razloge zbog kojih ne želi da bude dio reprezentacije. Bez obzira na to ostavio sam ga na spisku od 35 igrača. Za njega su uvijek vrata otvorena i on ima prostora u reprezentaciji", rekao je Šola.

Prema njegovim riječima, da je za uspjeh reprezentacije izuzetnu važnost ima karakter i da on uvijek nađe način da pobijedi talenat.

"Ako imamo karakternu reprezntaciju, a vjerujem da imamo, mi ćemo naći način kako da dođemo do rezultata", rekao je Šola.

Predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda
zahvalio se bivšem selektoru Zoranu Roganoviću i pozvao ga da bude gost u duelu sa Slovenijom.

"Taj duel biće prilika da se od reprezentacije zvanično oprosti dugogodišnji kapiten Vasko Ševaljević i biće mu uručen dres reprezentacije", rekao je Kapisoda.

Govoreći o izboru novog selektora kazao je da je imao dosta ponuda i da se dosta trenera nudilo.

"Znao sam da smo atraktivna reprezentacija koja još nije iskazala svoj puni potencijal. Siguran sam da može da bude nagazna mina najvećim evropskim i svjetskim reprezentacijama. Znao sam da će se treneri ineteresovati i interesovali su se", rekao je Kapisoda.

On je kazao da mu se svidjela filozofija i shvatanje rukometa novog selektora.

"Volio bih da to bude uspješna kombinacija, da bude uspješan sa našom reprezentacijom. Ima sve preduslove za to, a već prva prilika je duel sa Slovenijom", rekao je Kapisoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније