Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

L.V.

13. 05. 2022. 14:01 >> 19:26
3

JUBILEJ

Deset godina od kad su rukometašice Budućnosti pokorile Evropu

Rukometašice ŽRK Budućnosti su na današnji dan prije tačno deset godina pokorile Evropu i došle do svoje prve titule prvakinja Lige šampiona.

"Plavo-bijele" su odigrale dvomeč sa Đerom, i zbog većeg broja postignutih golova u gostima savladale su mađarskog velikana.

Đer je dobio prvu utakmicu koja se igrala u Vespremu sa 29:27 (sa 14 golova Bojane Popović), dok je u revanšu Budućnost u nevjerovatnoj atmosferi i krcatoj "Morači" sa 27:25 (devet golova Katarine Bulatović).

 

Sa klupe je naše djevojke predvodio Dragan Adžić.

Budućnost je prije trofeja u Ligi šampiona, tri puta osvajala Kup pobjednika kupova (1985., 2006. i 2010.), a jednom su osvojio EHF kup (1987).

Samo dvije godine kasnije od istorijskog trijumfa u Ligi šampiona, djevojke Dragana Adžića su ponovo osvojile Ligu šampiona pobjedivši u finalu Larvik u meču koji je odigran u Budimpešti.

"Generacija koju je sa klupe predvodio Dragan Adžić dosanjala je snove svih koji su u bogatoj istoriji nosili dres najvećeg crnogorskog kluba. Trofej Lige šampiona napokon je stigao tamo gdje mu je mjesto vjerovatno bilo i ranije", saopšteno je iz kluba danas na godišnjicu tog prvog istorijskog trijumfa u najelitnijem takmičenju.

Taj prvi trijumf donio je i najveće državno priznanje - 13.julsku nagradu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније