Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

O.Z.

11. 12. 2021. 07:54 >> 07:55
1

PRATITE "LAVICE" NA RTCG

Ostaviti dobar utisak i protiv Rusije

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće danas u Granoljersu sa Rusijom utakmicu drugog kola glavne runde Svjetskog prvenstva u Španiji.

Šansa da se ostane u borbi za plasman u četvrtfinale propuštena je protiv Srbije, ali „lavice“ žele da ostave dobar utisak i u preostala dva meča na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Danas igraju drugi meč u drugoj fazi, a protivnik će biti finalista Olimpijskih igara – Rusija, koja je na putu do srebrne medalje u Tokiju eliminisala upravo „lavice“ i to u četvrtfinalu koje je odigrano 4. avgusta – bilo je 32:26.

Ruskinje su prvu fazu završile sa maksimalnim učinkom i tri pobjede, ali su na startu druge faze remizirale protiv Slovenije, u duelu u kojem su bile blizu prvog poraza.

"Lavice" su protiv Srbije imale sve što je potrebno za pobjedu do posljendjih deset minuta, iako su u drugom poluvremenu bile znatno slabije nego u prvom...

"Teško je, poraz je bolan. Odigrale smo dva različita polivremena, u prvom smo imale dobru energiju, dobru igru. U drugom različita slika, promašile smo mnogo zicera, imale propuste u odbrani. Tako je kako je, moramo da izvučemo pouke", rekla je Sanja Premović.

Na kraju izgubile su dobijen meč.

"Osjetila se nesigurnost, sve je povezano... Promašene šanse, loša odbrana, sve se nadovezalo. Posljednjih pet minuta je prelomilo utakmicu", kaže Premović koja je postigla četiri gola.

Ostala su još dva meča, a nema rezultatskog značaja u duelima sa Rusijom (subota 15.30) i Poljskom.

"Nemamo vremena da žalimo, ne možemo da promijenimo ništa, ali imamo šansu da se pokažemo u boljem svijetlu. Važno je da poštujemo sve što dogovrimo, kada uradimo to što nam Bojana i Maja kažu sve bude kako treba. Ako budemo prave i na nivou iz prvog dijela sa Srbijom, ako budemo imale energiju, sve je moguće", zaključila je Premović.

Duel u Granoljersu počeće u 15 sati i 30 minuta, uz direktan prenos na TVCG.

U 18 na programu je duel Srbije i Francuske, dok je za 20 sati i 30 minuta zakazan meč između Slovenije i Poljske.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније