Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

S.V.

07. 08. 2024. 17:07 >> 17:07

OLIMPIJSKE IGRE

Srbija slavi Jakšića, Hrvatska nadigrala Španiju

Vaterpolo reprezentacija Srbije u dramatičnoj završnici savladala je Grčku sa 12:11 i izborila je plasman u polufinale.

Gol odluke je postigao Nikola Jakšić dvije sekunde prije posljednje sirene.

Prethdno je na šest sekudni do kraja Vlahopulos izjedančio na 11:11.

Srbiju je do pobjede vodio Dušan Mandić sa pet pogodaka, Viktor Rašović je dao tri.

Ekipe su se tokom cijelog meča smjenjivale u vođstvu. U finišu treće dionice "heleni" su propustili priliku za plus dva, što je kaznio Mandić.

Na tri minuta prije kraja, na semaforu je pisalo 10:10. Srbija se potom odbranila, a nakon tajm-auta Stevanovića Mandić je pogodio za 11:10. Srbija je nakon toga propustila napad sa igračem više.

Grci su imali 20 sekundi za posljednji napad. Lopta je stigla do Vlahopulosa koji nije pogriješio 11:11, ali je je Jakšić imao posljednju riječ...

Vaterpolisti Hrvatske eliminisali su Španiju 10:8.

"Barakude", aktuelni svjetski šampioni, sa turnira su izbacili evropskog prvaka, ekipu koja je imala maksimalan učinak u grupnoj fazi.

Hrvatska će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Italije i Mađarske.

Hrvati su većim dijelom meča kontrolisali dešavanja u bazenu, da bi Španija ju dva navrata tokom posljednjeg kvartala prilazila na gol zaostatka.

Ipak, "barakude" su u finišu odbile nalet rivala i stgle do velike pobjede.

Najefikasniji kod Hrvatske su bili Maro Joković, Loren Fatović i Konstantin Harkov sa po dva gola.Kod Španije su se istakli Alberto Munaris, Alvarao Granados i Bernat Sanahua sa po dva pogotka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније