Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

09. 08. 2024. 10:52 >> 10:53
Čitaj mi:

OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAČA RTCG-A

Vilijams za RTCG: Mislim da je ovaj tim "za mrvicu" bolji od originalnog "Tima snova"

Košarkaš Šarlot Hornetsa, Grent Vilijams našao sa na Olimpijskim igrama u totalno drugačijoj ulozi.

Momak, koji je poznat po sjajnoj igri, pogotovo u defanzivi u periodu dok je nosio dres Boston Selitksa, u Parizu radi za zvanični sajt Olimpijskih igara, kao novinar-reporter.

Kako smo se našli na "istom zadatku", uhvaltili smo vremena da porazgovaramo sa njim.

Grent našli smo te ovdje u totalno drugoj ulozi?

"Da totalno druga uloga. Ovdje sam ispred Olympics.com zahvalan sam što sam ovdje na Olimpijskim igrama i to na drugoj strani. Uvijek sam bio sa druge strane, onaj koji daje odgovore, a sada postavljam pitanja.

Jednom si izjavio da ako je Jokić Džoker, ti si Betmen za njega, Ko većeras treba da "bude Betmen" pa da zaustavi MVP-a NBA lige?

Mislim da u SAD ekipi ima mnogo Betmena, da nema zapravo "ni jednog Robina". Mijenjaće se Bem Adebajo, Entoni Dejvis i Džoel Embid. Moraće da urade najbolju odbranu, jer on je jedan od najboljih igrača na svijetu, biće teško.

Svaki put kad dođi Olimpijske igre i kad tim SAD pošalje "najbolje od najboljih", pokrene se komparacija sa "Timom snova" iz 1992. godine i Barselone. Kako vidiš ti tu komparaciju?

Mislim da ovaj tim ima više vještine. Ali bila je drugačija igra. Oni su imali tradicionalnije visoke igrače, poput Dejvida Robinsona, Karl Melouna, igrača koji su igrali više okrenuti leđima košu. Ali ovaj tim može da odigra spejsing, da širi igru, a istovremeno da igra sjajnu odbranu. Oni nisu imali Stefa Karija, ovaj tim nema Džordana. Mislim da je ovaj tim za mrvicu bolju. Volio bi da vidim Robinsona i ostale kako bi se nosili sa Dejvisom, uz to i Embid je velik a oni 1992. nisu imali nekoga kao što je bio Šakil O'Nil. Bilo bi dobro vidjeti ovaj tim od ove godine u duelu sa Dvajtom Hauardom, Kobijem, i ostalim momcima iz Redeem teama (SAD tim iz 2008. godine sa OI u Pekingu).

Kako ti se sviđa košarkaški turnir ovdje u Parizu, ima dobrih ekipa?

Da, sviđa mi se Njemačka, ima tim koji je balansiran, koji ima i snagu i visinu. Francuska koji ima Isaju Kordinijea, Geršona Jebusela, Srbija Miciča, Jokića, Bogdana, NBA imena.

Sljedeće godine Šarlot Hornetsi?

Novi početak nova šansa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније