Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

M. Ž.

02. 08. 2024. 20:21 >> 20:21
Čitaj mi:

SOLBERG, CINDRIĆ I NAČINOVIĆ ZA RTCG

Hrvati realni nakon poraza od Švedske: Nismo bili mentalno jaki

Umjesto derbija, poigravanje - rukometaši Švedske savladali su Hrvatsku 38:27 i drugom pobjedom, kolo prije kraja, osigurala plasman u četvrtfinale.

Hrvati su u 1. poluvremenu bili bolji, vodili 20 minuta, imali i 10:6, ali su u nastavku Šveđani briljirali. Sve im je išlo od ruke, ređali su se brzi napadi, kontre, a Hrvati su i u napadima bez golmana davali lopte rivalu u ruke.

Lukas Pelas je bio najefikasniji sa devet golova, a Andreas Palička je imao 15 odbrana. Hrvatsku su predvodili Ivan Martinović sa osam i Luka Cindrić sa pet golova.

"Pokazali smo ko smo, kako želimo da igramo. U odbrani smo bili kao nikada do sada, napad nam je bio veoma dobar", rekao je selektor Švedske, Norvežanin Glen Solberg za TVCG.

Razgovarali smo i sa Cindrićem i pivotom "vatrenih", Veronom Načinovićem.

"Vidjećemo protiv Španije da li je ovo naše pravo lice, ili ono protiv Njemačke. Švedska je zasluženo pobijedila. Odlično smo počeli, ali smo dali Šveđanima lako da se vrati. Nisu nas iznenadili, ali nismo bili mentalno jaki da pobijedimo", naglasio je Cindrić.

"Teško je 'vruće glave' reći šta je bio problem. Rukomet je takav sport da se sve ovako okrene, vidjeli smo kako su Francuzi počeli protiv Danaca, koji su ih kasnije 'pomeli'. I mi smo se danas raspali, sada je maksimalni fokus na utakmici sa Španijom", nadovezao se Načinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније