Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Individualni sportovi

02. 08. 2024. 18:12 >> 19:25
Čitaj mi:

NEZAUSTAVLJIVI TEDI RINER

Bog džudoa se treći put popeo na Olimp

U istoriji sporta bilo je mnogo velikih sportista, ali niko nije dominirao kao Aleksandr Kareljin u rvanju grčko-rimskim stilom i Tedi Riner u džudou.

Fenomenalni Francuz, koji je u karijeri dugoj skoro dvije decenije doživio svega devet poraza (?!), osvojio je treće olimpijsko zlato u apsolutnoj kategoriji.

Čovjek čiji je nadimak Teddy Bear je u finalu iponom 16 sekundi prije kraja savladao Korejca Minđonga Kima, a toliko ga je lako podigao i bacio da je to za divljenje.

Bronzane medalje su pripale Temuru Rahimovu iz Tadžikistana i Ališer Jusupov iz Uzbekistana.

Riner je tokom karijere osvojio i 11 titula prvaka svijeta i pet evropskih. Prvo zlato je osvojio na prvenstvu Starog kontinenta u Beogradu 8. aprila 2007. godine, dan nakon 18. rođendana, a pet mjeseci kasnije je pokorio i planetu.

Bio je neporažen gotovo 10 godina, a u tom periodu je nanizao 154 pobjede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније