Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Atletika

S.V.

07. 08. 2024. 23:09 >> 23:09

OLIMPIJSKE IGRE

Holu zlato na 400 metara, Stona uz olimpijski rekord najbolji u bacanju diska

Dan na ateltskom takmičenju obilježili su Amerikanac Kvisnon Hol koji je bio najbrži na 400 metara, te Roje Stona iz Jamakjke, sa olimpijskim rekordom od 70 metara i zlatnom medaljom u bacanju diska.

Hol je istrčao stazu za 43,40 sekundi, što je peti najbolji učinak svih vremena.

Hol je bio brži od Britanca Metjua Hadson-Smita koji je istrčao stazu za 43,44 sekundi.

Treći je atletičar iz Zambije Muzala Samukonga sa rezultatom od 43,74 sekundi.

Stona je do najsjajnijeg odličja stigao ispred glavnih favoritia Mikolasa Alekne i Metjua Denija.

Do četvrte serije izgledalo je da će medalje ići Alekni (69,97 m), Metjuu Deni (69,31) i Slovencu Kristijanu Čehu (68,41).

A, onda je Stona stupio na scenu.

Za metar je nadmašio svoj najbolji rezultat (69,05 iz aprila), bacio diks na 70 metara i oborio dostignuće Virgilijusa Alekne, oca Mikolasa, iz 2004. godine i Atine (69,89).

Australijanka Nina Kenedi, koja je prije godinu dana osvojila svjetsko zlato, postala je večeras olimpijska šampionka u skoku motkom na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nina Kenedi (27) preskočila 4,90 metara, jedan centimetar više od svog ličnog rekorda, i postala je prva Australijanka koja je osvojila zlato u toj disciplini.

Druga je Amerikanka Kejti Mun, koja je preskočila 4,85 metara.

Bronzanu medalju je osvojila Kanađanka Ališa Njuman koja je takođe preskočila 4,85 metara, ali je Kejti Mun pobijedila jer je bila bolja na probama.

Marokanski atletičar Sofijan El Bakali osvojio je večeras drugo uzastopno olimpijsko zlato u trci na 3.000 metara stipl rezultatom od 8:06,05 minuta.

Srebrnu medalju osvojio je Amerikanac Kenet Ruks rezultatom od 8:06,41 minuta.

Trećeplasirani u trci na 3.000 metara stipl, samo pet stotinki iza Ruksa, je Abraham Kibivot iz Kenije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније