Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

27. 12. 2014. 23:35 >> 23:36

TEŠKA SEZONA IZA NJEMCA

Horner: Fetel će izvući pouke

Direktor Red Bula Kristijan Horner izjavio je juče da će loši rezultati iz ove sezone učiniti četvorostukog svjetskog šampiona Formule jedan Sebastijana Fetela boljim vozačem.

Fetel je i 2014. godinu ušao kao četvorostruki uzastopni šampion, ali u sezoni nije ostvario nijednu pobjedu, prvi put od 2008. godine. On je zauzeo peto mjesto u šampionatu, a njegov klupski kolega Danijel Rikardo bio je treći.

Njemac je na kraju sezone, godinu dana prije isteka ugovora napustio Red Bul i prešao u Ferari, gdje je zamijenio Fernanda Alonsa, koji je otišao u Meklaren.

"Ovo je bila teška godina za Fetela. Nije imao mnogo sreće i često mu stvari nijesu išle na ruku. Povrh svega, nije bio zadovoljan bolidom nakon što su u ovoj sezoni promijenjena pravila", rekao je Horner za sajt Autosport, prenose sportske.net.

"On je izuzetno talentovan i mislim da je ovo bilo prvi put da je njegov klupski kolega bio konkurentan i uspješniji i to je morao da prihvati. Izvući će pouke iz ove sezone", dodao je Horner.

Fetel je od 2009. do 2014. godine vozio 113 trka za Red Bul i ostvario 38 pobjeda, a Horner je rekao da ekipa već osjeća odlazak njemačkog vozača. Direktor Red Bula nada se da će Rikardo i Fetelova zamjena Danil Kvjat "ispuniti prazninu".

"Vozač takvog kalibra i veliki uspjeh koji smo zajedno postigli... Velika je šteta što je Sebastijan otišao. Ali možemo biti zadovoljni ekipom jer je Rikardo veliki talenat i vidjećemo kako će se boriti protiv Fetela. Tu je i Kvjat, novi mladi talenat, što znači da nas čeka svijetla budućnost", rekao je Horner.

Šampionat Formule 1 sljedeće godine počinje 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније