Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V.

26. 09. 2024. 21:38 >> 22:41

LIGA ŠAMPIONA

Budva od 2:0 do 2:3 u Zagrebu, eliminisana iz LŠ

Odbojkaši Budve vodili su sa 2:0 u setovima na gostovanju Mladosti u Zagrebu i bili nadomak da izbore "zlatni" set, ali nisu izdržali. Domaćin je izjednačio na 2:2 što mu je bilo dovoljno da izbori plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, jer je u prvom susretu slavio 3:1. Na kraju su Zagrepčani slavili i večeras 3:2. Budvani će evropsku priču nastaviti u kvalifikacijama za CEV Eurokup, u kojima ih čeka Valepa, trećeplasirana ekipa šampionata Finske prošle sezone.

Sve do sredine prvog seta, igralo se poen za poena, a onda su Budvani zaigrali mnogo bolje i odvojili se na plus četiri 21:17.

Mladost je prijetila u završnici tog dijela, ali naš tim je imao spreman odgovor i slavio sa 25:23.

Drugi set bio je nevjerovatan. Bolje ga je otvorio domaći sastav i poveo 13:7. Ništa nije ukazivalo na dramatičnu završnicu, ali baš kao u prvom setu, Budva se od sredine tog perioda probudila.

Prvo je serijom 5:0 prišla na 15:13, a nedugo zatim i izjednačila na 18:18. Uslijedio je period igre poen za poen, domaći nisu iskoristili pet set lopti, a naš šampion jeste sedmu za 39:37 i vođstvo od 2:0 u setovima.

Treći set protekao je u dominicaji Mladost. Domaći su se odvojili na 10:6, potom su poveli i 14:7 i nagovijestili da se neće tako lako predati.

Na kraju tog dijela igre bilo je ubjedljivih 25:15.

Tako izgubljen set, međutim, nije poremetio našeg šampiona, koji je na startu četvrtog dijela u nekoliko navrata imao plus dva. Potom je u završnici bilo i tri razlike za Budvane (17:14). Ipak, uslijedio je pad u igri naše ekipe, što je domaćin kaznio serijom 7:1 preokrenuo na 21:19.

Budvani su spasili tri meč lopte, ali više od toga nisu mogli. Mladost je slavila 26:24 i samim tim osigurala plasman u narednu rundu, jer je crnogorskom šampionu trebala pobjeda sa dva seta razlike da bi izborila "zlatni" set.

Peti set bio je formalnost, više snage i koncentracije imali su domaći, iako je Budva vodila 12:10. Serijom 5:1 domaćin je okončao susret.

Najefikasniji u budvanskom timu bio je Vojin Ćaćić sa 24, Balša Radunović 20, dok je Miloš Ćulafić meč zavrpiuo sa 13 poena.

U ekipi Mladosti najbolji je bio Spiridon Handrinos sa 21, dok je poen manje dodao Đorđe Jovović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније