Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

11. 09. 2024. 23:25 >> 23:27

NEVJEROVATNE SCENE

Zvijezda NFL-a meta brutalne policijske represije: Izvučen iz kola, bačen na zemlju

Vajdresiver Majami Dolfinsa, Tajrik Hil bio je žrtva policijske represije, kada je zaustavljen od strane patrole na motorima.

Tražena su mu dokumenta, a prilkom razgovora Hil je bio zatvorio svoj prozor, a onda ga otvorio na pola kada je vidio da se sve snima.

"Reakao bih da sam i ja mogao da reagujem bolje. Mogao sam da otvorim prozor odmah. Ali, to je sa mnom slučaj, ne želim pažnju, ne želim kamere, telefone u tom momentu. Na kraju, ja sam samo čovjek, treba da poštujem pravila, treba da radim ono što svi drugi rade", kazao je on.

U samo par sekundi drugi policajac je čim je Hil otvorio vrata svog automobila, uhvatio za vrat i bacio o pod.

Uslijedilo je koljeno između lopatica, iako igrač nije pružao nikakav otpor.

Srećom po Hila, prolazili su i njegovi saigrači u istom pravcu, koji su se zaustavili i probali da urazume policijace.

Završilo se tako što su umalo i oni bili uhapšeni, a posebno se sa agresivnošću prema njima istakao jedan policajac.

Hila su udarali i dok je sjedio mirno na pločniku sa lisicama na rukama, i dok je tražio da jave njegovom agentu šta se dešava.

"Oborili su me kao psa. Policajac koji me je izvukao treba da dobije otkaz odmah. Ne zato što je samo mene tretirao loše, već zato što se i prema mojim saigračima ponašao bez ikakvog poštovanja. Šta im je sve rekao, to je ludost", kazao je Hil.

Interesantno je da su igrača Majamija bez ikakvog privođenja na kraju i pustili, uz napisanu kaznu, a da je on i pored pretrpljenog stresa postigao tačdaun u pobjedi svoje ekipe nad Džeksonvilom (Majami slavio 20:17).

Ubrzo se saznalo i da je policajac izvjesni Deni Tores, a advokat Hila je kazao da je ovo samo još jedna slučaj kako se policija odnosi prema manjinama.

„Ono što se dogodilo u nedjelju samo je podsjetnik na brojne nepravde sa kojima se crne i manjinske zajednice suočava u odnosima sa policijom. Skrećemo pažnju na istorijsku činjenicu represije prema crnim i manjinskim zajednicama“, kazao je advokat.

Hil je jedna od najboljih vajdresivera generacije. Osam puta je bio biran u Pro Boul tim, pet puta je bio biran u idealnu postavu lige, prošle godine bio je lider po broju osvojenih jardi, kao i tačdauna.

Prije Majamija je igrao za Kanzas Siti Čifse sa kojima je osvojio Super Boul.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније