Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

11. 09. 2024. 14:23 >> 14:23
Čitaj mi:

VAN TERENA ŠEST MJESECI MINIMUM

Suspendovan hokejaš koji je kupovao kokain u Parizu

Australijanac Tom Krejg biće van hokeja 12 mjeseci, nakon što je uhapšen zbog sumnje da je kupovao kokain tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Kreg mora da odsluži polovinu zabrane, a preostalih šest mjeseci suspenzije "zavisno od ponašanja".

Hokejaški savez Australije (HA) je saopštio da je zabrana počela 9. septembra i da će 29-godišnjak biti u konkurenciji za reprezentaciju za takmičenja u 2025. godine.

Kreg je pušten bez optužbe, ali ga je sudija upozorio nakon što ga je francuska policija privela zbog navodnog pokušaja kupovine kokaina nekoliko dana nakon što je Australija izgubila četvrtfinale u Parizu.

"Kreg mora da završi obavezne programe obuke i obrazovanja kao dio svoje sankcije. Tom je imao pristup svim uslugama podrške sportistima u okviru našeg programa i nastaviće to da čini tokom suspenzije. Njegova dobrobit ostaje naš prioritet", piše u saopštenju HA.

Kreg je priznao da je "napravio strašnu grešku" nakon što je pušten iz pritvora i izvinio se porodici, prijateljima, saigračima i olimpijskom timu Australije.

Šefica australijske misije Ana Mirs je rekla da je Kreg "dobra osoba koja je donijela lošu odluku".

Suspendovani hokejaš je odigrao više od 100 utakmica za Australiju i pomogao joj da osvoji srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније