Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

09. 09. 2024. 16:27 >> 16:28
Čitaj mi:

nakon osvajanja vuelte

Roglič: Srećan sam, sve ovo je zahtijevalo mnogo odricanja

Biciklista tima Bora Hansgrohe, Primož Roglić slavio je na Vuleti - trci koja se vozila kroz Španiju. Slovenački biciklista je izjednačio rekord sa četiri trijumfa na Vuelti i uz Điro od prošle godine može da se pohvali sa pet trofeja sa Grend Tura.

"Ovo je zahtijevalo mnogo odricanja i žrtve, ne samo od mene. Moja porodica, svi oko mene, svi smo se žrtvovali, živjeli za ovo. Srećan sam što sam ovo uradio i zaista cijenim svu podršku. Kako se bližio kraj trke, sve više sam želio da se završi i bilo je teško. Sve je bilo u redu, bio sam brz, srećan sam", rekao je Roglič.

Da stvar bude interesantnija, posle 20. etape, direktor ekipe je izdao saopštenje u kom je naveo da je "ekipu zahvatio talas bolesti". U pitanju je očigledno bio stomačni virus, pošto se sumnjalo na trovanje hranom.

"Ne znam da li je i mene isto zadesilo, ali nisam bio najbolje. Tako je kako je. Ne bih mnogo o tome. Završio sam trku i to je najvažnije. Normalno je da imate uspone i padove, svi smo mi ljudi. Najvažnije je da se fokusirate na zadatak pred vama, to jedino možete da kontrolišete", zaključio je Roglič.

Roglič je bio prinuđen da odustane od Tur d'Fransa poslije 13. etape zbog padova na dvije uzastopne dionice.

Ove sezone na Vuelti glavni rival mu je bio Ben O'Konor, koji je vodio od šeste do 19. stape, dakle skoro sve do finiša, kada je Roglič preuzeo kontrolu na usponima.

"Očekivao sam da budem dobar, ali ne i da ću biti drugi u generalnom plasmanu. Ponekad morate da vjerujete svom osjećaju, ali nekad treba biti i pametniji. Radi se o tome da iskoristite svoje trenutke na velikim trkama i to iskustvo mi je dragocjeno", rekao je O'Konor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније