Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ OSCG ]

15. 08. 2024. 11:50 >> 11:49

KVALIFIKACIJE ZA EP

Krunić: Letonija u prednosti zbog domaćeg terena, rasterećenost naša šansa

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore otputovala je za Jelgavu, gdje će utakmicom protiv Letonije započeti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026. godine.

Prvi meč kvalifikacija protiv Letonije zakazan je za subotu, 17. avgust, u 16.15 sati po našem vremenu i biće to jedini meč u borbi za mjesto na šampionatu Starog kontinenta ovog ljeta, pošto je selekcija Bosne i Hercegovine odustala od takmičenja, a u narednom periodu CEV će odlučiti o načinu bodovanja.

Selektor Milorad Krunić očekuje od svog tima da će u gostima Letoniji pokazati svoju igru i ostvariti pozitivan rezultat.

“Razmijenili smo sve video materijale utakmica koje smo igrali, i mi naše i oni nama poslali, mislim da nema puno nepoznanica ni kod jednih ni kod drugih. Ekipe su tu negdje, oni u maloj prednosti što igraju kući, mi možda malo rasterećeniji zato što imamo uzvratnu utakmicu na našem terenu sljedećeg ljeta. Nadamo se da ćemo biti mirni i koncentrisani i da ćemo ono što smo pripremali pokazati na utakmici i izvući pozitivan rezultat”, kazao je selektor Krunić.

Pripreme za ove kvalifikacije trajale su mjesec dana u Bijelom Polju. Reprezentacija je odigrala nekoliko prijateljskih utakmica sa Kosovom i Austrijom, a treninzi su bili na visokom nivou. Odbojkašice s optimizmom očekuju predstojeći susret i nadaju se da će napraviti važan korak ka Evropskom prvenstvu 2026. godine.

“Gotove su pripreme za ove kvalifikacije, drago mi je što su protekle u najboljem redu. Odigrale smo par prijateljskih utakmica i treninzi su bili na dosta dobrom nivou. Sada nas očekuje prva utakmica kvalifikacija, to je utakmica protiv Letonije koju ćemo igrati kod njih u subotu. Nadam se da će ishod ove uutakmice biti pozitivan za sve nas i da ćemo ove kvalifikacije započeti na najbolji mogući način”, kazala je kapitenka Melisa Cenović.

Za Letoniju su otputovale tehničarke Tijana Tvrdišić, Marija Šušić i Viktoria Đukić, primači servisa i korektori Danijela Džaković, Simona Petranović, Nevena Vukčević, Dijana Vuković i Lara Jovović, srednje blokerke Mina Dragović, Katarina Budrak, Saška Đurović i Lana Rakočević i libera Melisa Cenović i Ksenija Krunić, selektor Milorad Krunić, pomoćni treneri Luka Bogojević i Mladen Miladinović, kondicioni trener Vladimir Ognjanović, fizioterapeut Nikola Vojinović i statističarka Dunja Simojlović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније