Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

OSCG

02. 08. 2024. 21:57 >> 21:57

prijateljska utakmica

Odbojkaši ubjedljivo pobijedili Mađarsku

Odbojkaši Crne Gore savladali su Mađarsku maksimalnim rezultatom 3:0 (25:22, 25:20, 25:18) u prvoj od dvije prijateljske utakmice, koje će se odigrati ovog vikenda u Kolašinu.

Utakmicu je počela postava: tehničar Marko Joksimović, korektor Milutin Pavićević, primači servisa Vojin Ćaćić i Ivan Zvicer, srednji blokeri Ivan Ječmenica i Matija Ćinćur, a libero je bio Andrija Joksimović. Nakon tri uzastopna poena za Mađare, naši momci su se “razbudili” i zaigrali veoma dobro i ubrzo preokrenuli rezultat u svoju korist. Najveća prednost je bila pri rezultatu 18:11, naši momci imali su i 24:18, a nakon četiri uzastopna poena Mađara, set je napadom okončao Ječmenica (25:22).

Drugi set je počela ista postava kao i prvi, crnogorski odbojkaši su kontrolisali rezultat od samog početka, imali uglavnom po pet, šest poena prednosti, da bi na kraju set priveli kraju rezultatom 25:20.

Joksimović je u trećem setu promijenio dijagonalu i počeo sa tandemom Rastko Milenković i Bojan Strugar, na sredini je zaigrao Luka Babić, koji su takođe nastavili u dobro ritmu i ubrzo poveli 6:3 i 9:5, zatim i 18:11, da bi na kraju održali prednost za konačnih 25:18. Šansu u ovom setu dobili su i Nemanja Peruničić, Benjamin Hadžisalhović, Đorđe Jovović, Danilo Dubak i Stefan Radević.

Dogovorom selektora, odigrana su još dva seta, Joksimović je pružio šansu i mlađanim Vasiliju Milenkoviću i Nikoli Đuroviću, ali ni tada naši odbojkaši nisu prepustili set gostima. Četvrti set dobili su naši odbojkaši rezultatom 25:23, a u petom su slavili rezultatom 25:16.

Druga utakmica istih rivala igra se u subotu od 18 časova u SC “Kolašin”, što će ujedno biti i poslednja provjera naših odbojkaša pred kvalifikacione utakmice protiv Norveške u gostima (18. avgusta) i Češke u Kolašinu (24. avgusta).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније