Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

17. 07. 2024. 08:25 >> 08:25

Evropske univerzitetske igre

Odličan nastup karatista u Miškolcu

Nakon našeg kik-boksera Matije Drobnjaka koji je osvojio bronzano odličje, još dvije medalje stižu u Crnu Goru. Naime, Vladimir Mijač i Nikola Malović boriće se u sjutra za zlatne medalje u Miškolcu.

Izvanredan nastup naših karatista prvog dana  na Evropskim univerzitetskim igrama u mađarskom Miškolcu.

Mijač (kate pojedinačno) je u prvom kolu slavio protiv predstavnika Turske Akbabea, u drugom protiv  Buehlera iz Njemačke a u trećem je savladao domaćeg takmičara Barta. U četvrtfinalu je savladao još jednog predstavnika Njemačke, Jona Bergera, a mjesto u finalu zaslužio je pobjedom protiv takmičara iz Italije Kristijana Siera koga je savladao sa ocjenom najboljom ocjenom  dana 24,7. Protivnik u finalu biće mu predstavnik Petru Komanesku.

Nikola Malović (-84kg) je takmičenje počeo ubjedljivom pobjedom od 11:1 protiv predstavnika Slovačke Bohunicki, u drugom je meču pobijedio je domaćeg takmičara Dvoraka nakon prednosti prvog poena (1:1), u četvrtfinalu je savladao Belasrija iz Francuske rezultatom 12:3 a u polufinalu je slavio rezultatom 5:2 protiv predstavnika Portugala Agostinja. Protivnik u finalu biće mu Hamza Turulja iz BIH.

Nadomak medalje bila je i Jovana Stojanović (-68kg) koja je u meču za treće mjesto poražena od predstavnice BIH Ilme Rahmanović rezultatom 5:1. Jovana je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je savladala predstavnicu Francuske Burel rezultatom 10:4, u četvrtfinalu je savladala predstavnicu Njemačke Volc rezultatom 3:0 a u polufinalu je poražena od predstavnice Kosova Ćerini rezultatom 9:1.

Nemanja Jovović je zastao u četvrtfinalu gdje je poražen od predstavnika Sjeverne Makedonije Bozhovikja rezultatom 4:1. U prvom kolu je savladao predstavnika Turske Demira rezultatom 4:1 a u drugom Rumuna Birdesa rezultatom 5:2. U repesažu je poražen u meču za ulazak za borbu za bronzu od predstavnika Češke Tinaviskog rezultatom 2:1.

Sjutra se nastavlja takmičenje za naše karatiste, a nastupiće Matija Bojić i Jovana Strujić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније