Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

13. 07. 2024. 18:35 >> 19:50
Čitaj mi:

TUR D'FRANS

Pogačar napravio veliki korak ka trećoj tituli

Fenomenalnim izdanjem u 16. etapi prošlogodišnjeg "Tur d'Fransa", 22,4 kilometra dugom hronometru od Pasija do Komblua, na kojem je bio minut i 38 sekundi brži od Tadeja Pogačara, Jonas Vingegord je napravio ključni korak ka najprestižnijoj tituli u svijetu biciklizma.

Čini se da će šampion iz 2020. i 2021. uzvratiti udarac, jer je na etapi od Poa do Sen Lari Sulana, sa dva nekategorisana uspona, Pogačar bio fenomenalan i prošao kroz cilj prvi, sa 39 sekundi prednosti nad braniocem titule.

Slovenac je tako uvećao prednost u generalnom poretku na minut i 57 sekundi u odnosu na Danca, a na 2,22 nad do danas prvim pratiocem, Remkom Evenepulom.

Do kraja ima još dosta, tako da nije sve riješeno, ali se čini da je Pogačar, nošen sjajnom podrškom tima Emirejts, blizu trona.

Doduše, čekaju ga još četiri brdske etape i hronometar od Monaka do Nice, kojom će biti završen ovogodišnji "Tur".

Tradicija je da se trka završava na Jelisejskim poljima, ali je to promijenjeno zbog Olimpijskih igara u Parizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније