Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

03. 07. 2024. 19:04 >> 19:07

Tur de Frans: Kavendiš oborio rekord Merksa, Pogačar zadržao žutu majicu

Britanac Mark Kevendiš osvojio je danas rekordnu 35. etapu u biciklističkoj trci Tur de Frans.

Kevendiš (39), sprinter iz ekipe Astane ima jednu pobjedu više od poznatog Edija Merksa sa kojim je do sada dijelio rekord u etapnim pobjedama.

On je bio ispred Belgijanca Žaspera Filipsena i Norvežanina Aleksandera Kristofa poslije žestokog sprinta obilježenog padom u posljednjim metrima.

Slovenac Tadej Pogačar zadržava žutu majicu na kraju ovog dana u trci, koji ne utiče na generalni plasman u biciklističkoj trci.

Kevendiš je prvi put osvojio pobjedu na Tur de Fransu prije 16 godina.

Biciklista je morao da se povuče prošle godine iz trke zbog sloma ključne kosti poslije pada tokom 11. etape.

Ovogodišnji Tur de Frans počeo je 29. juna, prvi put je start bio u Italiji, dok će finiš, tri nedjelje kasnije, biti u Nici, a ne u Parizu, zbog održavanja Olimpijskih igara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније