Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

21. 07. 2024. 20:17 >> 20:39
Čitaj mi:

KRAJ TUR DE FRANSA

Nica dočekala novog kralja: Pogačar pobjedom na 21. etapi zaokružio sjajan Tur

Umjesto prelijepih Jelisejski polja u Parizu, Nica je dočekala novog kralja Tur de Fransa Tadeja Pogačara, koji je u posljendjoj 21. etapi slavio na individualnom hronometru.

Olimpijske igre u "gradu svjetlosti" pomjerile su završnicu najveće biciklističke trke na svijetu, pa se tako posljedna etapa vozila na relaciji Monako-Nica.

Slovenac, koji inače živi u Monaku, je iksoristio da osvoji novu etapu, njegovu šestu na ovogodišnjem Turu (pet brdskih i jedan hronometar), 17. ukupno u karijeri.

Na kraju bio je brži od njegovog najvećeg protivnika Jonasa Vingegorda minut i tri sekunde, dok je Remko Evenepul imao zaostatak od minut i 24 sekunde.

U generalnom plasmanu Pogačar je imao šest minuta i 17 sekundi prednosti nad Vingegorom dok je u odnosu na Evenepula prednost bila devet minuta i 18. sekundi. 

Koliko Slovenac i Danac pomjeraju granice, najbolje opisuju belgijski mediji koji upravo nastup svog Evenepula opisuju kao njegov najbolji, bolji čak i od 2022. godine kada je osvojio Vueltu.

Ali debitantski nastup Belgijanca ostao je iza dvojice najboljih, možda i svih vremena.

Ovo je treći Tur de Frans za Pogačara, najmlađi je ikada koji je osvojio tri titule sa 25 godina (Edi Merks je svoj treći osvojio sa 26), a postao je tek osmi biciklista kojem je pošlo za rukom da u istoj godini osvoji Điro d'Italija i Tur de Frans, dvije najveće trke u kalendarskoj godini.

Posljednja etapa ovogodišnjeg tura - vjerovatno i oproštaj od sjajnog Marka Kavendiša koji je u svojoj 39. godini oborio rekord Edija Merksa sa 35. osvojenih etapa na Turu i nakon spuštanja zavjese na ovogdišnjem turu, vjerovatno najbolji sprinter svih vremena spušta zavjesu i na svoju sjajnu karijeru.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније