Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

17. 06. 2024. 13:20 >> 18:05
Čitaj mi:

BUDIMPEŠTA

Crnogorski kik-bokseri sa 11 medalja na Svjetskom kupu

Crnogorski takmičari nastup na Svjetskom kupu u Budimpešti završili su sa 11 medalja - po četiri zlatne i srebrne, te tri bronzane.

Zlatnim odličjima okitili su se stariji junior Viktor Dukić i Fariz Dacić, te mlađi juniori Jovan Lipovina i Sultan Imeri.

Dukić (LK, +91) je u finalu pobijedio takmičara iz Srbije. Prethodno je bio bolji od predstavnika Bugarske.

Dacić (LK, -57) je obje pobjede ostvario nad kik bokserima iz Mađarske.

Lipovina (LK, -57) je do prvog mjesta stigao sa tri trijumfa. Redom je slavio protiv boraca iz Srbije, Ukrajine i Slovačke.

Imeri (LK, -57) je u prvom kolu savladao Moldavca, potom Izraelca, da bi u meču za zlato bio bolji od druga iz reprezentacije Isaha Tarhaniša.

Srebrna odličja, osim Tarhaniša izborili su stariji junior Ishak Agović (LK, -75), junior Daris Orahovac (KL, +94) i mlađa juniorka Slađana Božović (K1, -56).

Naš najbolji kik bokser Nemanja Čađenović (LK, -71) ovog puta se morao zadovoljiti bronzanom medaljom, koje su pripale još mlađim juniorima Damiru Agoviću (LK, -71) i Milošu Vojinoviću (LK, -81).

Dobre nastupe imali su seniori Viktor Borozan i Nikola Marinković, te stariji juniori Nikola Jovetić i Ehad Dautović, ali su nadmetanje završili bez medalje.

Na Svjetskom kupu u Budimpešti učestvovalo je oko 2300 takmičara iz 50 zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније