Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V.

18. 05. 2024. 08:27 >> 10:06
Čitaj mi:

SPEKTAKL U RIJADU

Fjuri i Usik za titulu apsolutnog šampiona u teškoj kategoriji

Bokseri Tajson Fjuri iz Velike Britanije i Oleksandr Usik iz Ukrajine boriće se u noći između subote i nedjelje u Saudijskoj Arabiji za titulu apsolutnog šampiona svijeta u teškoj kategoriji, za pojaseve u verzijama VBC, VBO, VBA i IBF. Meč je predviđen da traje 12 rundi.

Pobjednik će postati prvi neprikosnoveni šampion teške kategorije profesionalnog boksa još od Lenoksa Luisa 2000. godine.

Borba je prvobitno bila zakazana za 23. decembar, ali je odložena za februar, nakon Fjurijevog meča sa Frensisom Nganuom.

"Odnijeću pojaseve kući. Imaću četiri pojasa za svoje četvoro djece. Za svako dijete po jedan. Moja dva sina nakon treninga dolaze u teretanu u Valensiji. Daju mi ​​snage i motivacije”, rekao je Ukrajinac.

Potom je i februarski okršaj odložen , jer je Fjuri imao posjekotinu iznad oka, koj je zaradio tokom spremanja za meč od Hrvata Agrona Smakićija. Spekulisalo se da ta povreda nije glavni razlog odlaganja meča, već to što nije bio dovoljno spreman za borbu.

"Zašto ću ja pobijediti? Pa valjda jer tako je bilo uvijek, pobjeda, bez obzira na bilo šta. Jedino što stvarno znam da radim je da pobjeđujem, nevažno je prekidom ili nakon duge borbe. Na kraju slavim ja. Sve svodi na to ko je na kraju večeri više želio pobjedu, a ja sam taj koji je najviše želi", kazao je Fjuri.

Bokseri u meč ulaze kao neporaženi, Usik ima skor 21-0, a Fjuri 34-0-1.

Britanac će od meča zaraditi oko 150 miliona dolara. Usik je prihvatio manji dio pod uslovom da Fjuri donira milion dolara od svoje zarade za humanitarnu pomoć Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније