Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta ]

02. 03. 2024. 22:09 >> 22:09
Čitaj mi:

POBJEDOM POČEO NOVU SEZONU

Verstapen: Trka je prošla bolje nego što sam očekivao

Vozač Red Bula Maks Vestapen rekao je da je današnja trka u Bahreinu protekla bolje nego što je očekivao, nakon što je pobjedom počeo novu sezonu u Formuli 1 i dodao da treba uživati u savršenim situacijama, koje se ne dešavaju često.

"Nevjerovatno. Mislim da je danas prošlo bolje nego što sam očekivao. Bilo je lijepo voziti ovaj bolid na svakoj vrsti guma. Imali smo dobar tempo i bilo je uživanje voziti. Izbjegli smo nevolje i ovo je sjajan početak sezone, nije moglo biti bolje", rekao je Verstapen poslije trke.

Trostruki uzastopni šampion krenuo je sa pol pozicije, bio je u vođstvu tokom čitave trke i osvojio je dodatni bod za najbrži krug, a danas je ostvario 55. pobjedu u karijeri.

"Bilo je zabavno i osjećao sam se zaista dobro u bolidu. Uvijek su posebni ovakvi dani, pošto se ne dešava često da sve bude savršeno, kada si jedno sa automobilom", dodao je holandski vozač.

Naredna trka na programu je za sedam dana u Saudijskoj Arabiji.

"Sezona je duga i sjajno je biti tu. Odmoriću se nekoliko dana i idem ispočetka", naveo je Verstapen.

Drugo mjesto zauzeo je njegov timski kolega Serhio Peres.

"Ovo je maksimum koji smo danas mogli da ostvarimo. Trka je bila nezgodna zbog toga što smo morali da vodimo računa o gumama. Možemo mnogo da naučimo iz ove trke, što će biti važno za nastavak šampionata. Ali, sve u svemu, ovo je sjajan početak sezone", naveo je Peres.

On je dodao da je imao problema sa bolidom, ali da će sve analizirati i izvući pouke uoči trke u Džedi narednog vikenda.

"Ovo je dobar zamajac i moramo da ga zadržimo za naredne trkačke vikende", rekao je Peres.

Vozač Ferarija Karlos Sainc zauzeo je treće mjesto.

"Osjećao sam se zaista dobro na stazi, start nije bio sjajan, ali sam poslije toga uspio da čuvam gume i mogao sam da vozim svoju trku. Pretekao sam dva ili tri bolida na putu do pobjedničkog postolja i držao sam korak sa Red Bulom, to je bilo prijatno iznenađenje", naveo je Sainc.

"To i dalje nije dovoljno za ono što želimo. Dobar korak naprijed i solidan početak sezone", dodao je španski vozač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније