Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V. [ Mina ]

29. 02. 2024. 12:29 >> 12:29
Čitaj mi:

KARATE

Preković i Bitević gosti na trening kampu Juniora

Podgorički karate klub Junior od petka do nedjelje biće domaćin trening kampa, na kojem će gosti biti nosioci najsjajnijih medalja sa najvećih svjetskih takmičenja, Jovana Preković i Slobodan Bitević.

Preković je olimpijska šampionka iz Tokija, a u 2021. godini osvojila je i evropsko i svjetsko zlato.

Dvostruka je evropska i svjetska šampionka.

Bitević ima dva evropska i jedno pojedinačno svjetsko zlato.

Bio je i dio tima koji je 2010. godine u Beogradu osvojio ekipno svjetsko zlato.

Trener Juniora, Tanja Dukić, kazala je da je podgoričkom klubu izuzetna čast da ugosti takmičare koji su osvajanjem svetskih, evropskih i olimpijske medalja obilježili posljednju deceniju karate sporta, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

"Oni će u naredna dva dana održati nekoliko treninga i motivaciono - edukativnu radionicu našim takmičarima u borbama, a treninzima će prisustvovati i naši drugari iz karate kluba Bar sa kojima imamo sjajnu saradnju i brojne zajedničke aktivnosti", rekla je Dukić.

Ona je naglasila treneri u karate klubu Junior teže da djeci prenesu ljubav prema sportu i usade im vrijednosti koje će im biti od koristi, ne samo u karate karijeri, već i u životu.

"Vjerujemo da će kampovi i gostujuće radionice i treninzi da ih motivišu da nastave da treniraju i da uživaju u karate sportu. S druge strane, takvim pristupom i radom, vjerujem da potvrđujemo i roditeljima da je naš klub bio i prava adresa i odličan izbor za sportski razvoj njihove djece", kazala je Dukić.

Bitević je istakao da mu je drago što će imati priliku da radi sa djecom i da će dati sve od sebe da uživaju u treninzima.

"Da kroz edukativne radionice i praktične treninge podignu svoje sportske performanse u karateu i izađu sa seminara još bolji. Siguran sam da je to početak jedne lijepe saradnje i da će u godinama koje dolaze to postati tradicija", rekao je Bitević.

Olimpijska šampiona iz Tokija, kazala je da joj je drago što je prva stanica na njihovom zajedničkom trenerskom putu Podgorica i karate klub Junior.

"Očekujemo jednu lijepu i pozitivnu atmosferu, jako smo uzbuđeni što ćemo se ovog vikenda družiti sa našim prijateljima i kolegama iz sporta, ali prije svega što ćemo moći djeci iz karate kluba Junior da pružimo naše iskustvo i energiju, kao potporu za sve što ih očekuje u nastavku takmičarske sezone", rekla je Preković.

Ona je najavila da će sa Bitevićem 31. marta u Beogradu organizovati međunarodni karate seminar.

"Želimo da svoje bogato iskustvo i znanje podijelimo sa budućim generacijama i na taj način da razvijamo karate kao sport i što je više moguće da promovišemo zdrave vrijednosti koje su važne za biopsihosocijalni razvoj kod deteta", rekla je Preković.

Za sjutra zakazan je trening, u 20 sati i 15 minuta, u sali u ulici Kralja Nikole 124.

Dan kasnije planirana je radionica (11.00), kao i trening u 18 sati.

Osnivač Karate klub Junior, koji će uskoro proslaviti šesti rođendan je Milena Milačić, članica trožejnog kata tima, koji je 2007. godine u Bratislavi osvojio evropsku bronzu.

Trenerski tim, osim Milačić, čline i Nemanja Brašanac, Tanja i Ana Dukić i Tamara Radunović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније