Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Beta ]

06. 12. 2023. 10:44 >> 10:44

ČELNICI FORMULE 1 POKRENULI ISTRAGU

Suzi Volf odbacila navode o sukobu interesa

Direktorka F1 Akademije koja organizuje takmičenje za žene u Formuli 1 Suzi Volf odbacila je optužbe o sukobu interesa u koje su umiješani ona i njen suprug direktor Mercedesa Toto Volf.

Poslovni magazin Formule 1 prenio je da su šefovi ekipa u Formuli 1 zabrinuti da Suzi i Toto Volf dijele povjerljive informacije svojih poslodavaca.

Navodno je Volf na jednom sastanku rekao povjerljivu informaciju koju je mogao da dobije od supruge.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) je započela istragu povodom tih tvrdnji.

Mercedes je u utorak oštro demantovao navode, a Volf je rekla da je "duboko uvrijeđena, ali da nažlost nije iznenađena tvrdnjama", prenio je BBC.

U objavi na društvenim mrežama optužbe je opisala kao "zastrašujuće i mizogine".

U svojoj ulozi u Formuli 1, Suzi Volf je direktorka akademije za žene i odgovara direktno predsjedniku Stefanu Domenikaliju. Njen suprug Toto Volf je direktor i suvlasnik ekipe Mercedes i direktor sporta kompanije Mercedes.

Ona je bila posljednja žena koja je vozila na treningu Formule 1, a za direktorku Akademije postavljena je u martu.

"Poražavajuće je što se moj integritet dovodi u pitanje na takav način, posebno kada se čini da je ukorijenjen u zastrašujućem i mizoginom ponašanju i fokusiran na moj bračni status, a ne na mogućnosti. Tokom karijere u motosportu naišla sam i prevazišla brojne prepreke i odbijam da dozvolim da ove neosnovane optužbe zasijene moju posvećenost i strast prema F1 Akademiji", navela je Volf.

"Kao žena u ovom sportu suočila sam se izazovima, ali moja posvećenost rušenju barijera i utiranju puta budućim generacijama za uspjeh ostaje nepokolebljiva", dodala je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније