Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

29. 11. 2023. 14:20 >> 16:32

KIK BOKS REPREZENTACIJA

Čađenović: Kruna dosadašnje karijere; Đeljošević: Isplatio se trud

Crnogorska kik boks reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva u Portugalu sa jednom osvojenom bronzom.

Nemanja Čađenović je osvojio bronzu, al ostaje žal zbog toga što je malo falilo za prolaz u finale.

Trener seniorske reprezentacije Andrej Đeljošević kazao je da se rad i trud tokom kalendarske 2023. godine isplatio. On je podsjetio i šta je sve tokom godine za nama Čađenović osvojio.

"U suštini, rad i trud tokom cijele godine se definitivno isplatio. Naglasio bih da je Nemanja tokom cijele godine bio fantastičan. Odrađeno je tačno 17 mečeva. U tih 17 mečeva spadaju osvojena dva svjetska Kupa, osvojen evropski Kup, osvojene evropske Univerzitetske igre u Zagrebu i na kraju godine bronza sa prvenstva svijeta. Ne znam šta dodati na kraju pored svih tih rezultata, osim da sve ono što smo na početku godine planirali, to je i ostvareno i odrađeno. Sada slijedi period odmora, a već od januara krećemo opet u nove pohode. Sljedeće godine nas očekuje prvenstvo Evrope, nadamo se da ćemo za godinu na ovom istom mjestu pričati o nekim značajnim rezultatima i medaljama", kazao je Đeljošević.

Osvrnuo se i na preostala dva takmičara, Filipa Sekulovića i Anastasiju Petrović, koji su prošli prva kola, ali su ispali u narednom.

"Svakako, što se tiče ostala dva takmičara, Filipa Sekulovića i Anastasije Petrović, bili su na vrhuncu svog zadatka. Dobili su prve mečeve, prošli prvo kolo što je velika stvar na tako velikim takmičenjima. Nažalost, malo ih je dijelilo od pobjede i medalja, ali takav je sport. Ovoga puta je Nemanja definitivno bio zadužen i zaslužen za medalju. Vidjećemo sljedeći put, nadam se da će ih biti više", kazao je.

Čađenović je rekao da je ova godina kruna njegove karijere. On je rezimirao svoje uspjehe u ovoj sezoni, a njih nije bio mali broj.

"Kao što su rekli, kako moj trener, tako i predsjednik i selektor ovo je kruna moje dosadašnje karijere, a i ove godine. Ove godine sam osvojio dva svjetska i jedan evropski Kup. I time sam bio nosioc svoje grupe na prvenstvu svijeta. Što se tiče mojih borbi na prvenstvu svijeta, kao nosioc, bio sam slobodan prvo kolo. Čekao sam pobjednika Uzbekistana i reprezentativca Jordana. U svom prvom meču, to je bilo osmina finala, pobjedio sam reprezentativca Jordana u jako neizvjesnoj borbi. Što se tiče mog četvrtfinalnog meča, protiv reprezentativca Kazahstana, jako je bila neizvjesno jer se radilo o borbi koja bi donijela medalju i samo polufinale. Prevagu je donijelo zadnjih dvadesetak sekundi. Vjerovatno je došla do izražaja moja želja i volja da dođem do tog polufinala. Što se tiče mog polufinalnog meča, zadnjih dvadeset sekundi meča je bilo 2:1 za mene i ostaje velika žalost što nisam pobjedio. Što se tiče osvajača svjetskog prvenstva i bronzanog sa svjetskog prvenstva, radi se o borcima koje sam već pobjedio. Osvajača svjetskog prvenstva sam ove godine dva puta pobijedio", istakao je Čađenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније