Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

И.Ш. [ Beta ]

12. 10. 2023. 10:37 >> 10:38

ŠESTOSTRUKI MOTO GP ŠAMPION

Mark Markes naredne godine vozi za Gresini

Šestostruki svjetski Moto GP šampion Španac Mark Markes voziće naredne sezone za Gresini Dukati.

Markes će na kraju sezone napustiti Dukati, sa kojim je sporazumno raskinuo ugovor, poslije osvajanja šest titula i ostvarenih 59 pobjeda.

"Uzbuđen sam zbog novog izazova. Nije bila laka odluka, pošto je ovo velika promjena u svakom smislu. Ali ponekad je u životu važno izaći iz zone komfora i promijeniti ritam kako biste rasli. Moraću da promijenim stil vožnje, kada je riječ o motociklu i to neće biti lako. Ali sam siguran da će mi cijelio tim Gresinija pomoći. Jedva čekam da upoznam ekipu i počnemo da radimo. Zahvalan sam svima na povjerenju", rekao je Markes.

On će u Gresiniju voziti sa bratom Aleksom.

Vlasnica Gresinija Nadija Padovani rekla je da je dolazak Markesa istorijski trenutak za ekipu.

"Činjenica da je Mark Markes izabrao da se trka sa nama u predstojećoj sezoni je apsolutno fantastično i izuzetno sam srećna što mogu to da ozvaničim", navela je ona.

Markes je 11 godina proveo u Hondi, sa kojom je osvojio šest šampionskih titula u kraljevskoj klasi, pet triplih kruna, 59 pobjeda, 101 plasman na pobjedničko postolje i 64 pol pozicija.

On je bio šampion 2013, 2014, 2016, 2017, 2018. i 2019. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније