Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г. [ Beta ]

04. 09. 2023. 11:25 >> 11:25

FORMULA 1

Direktor Mercedesa: Verstapenov rekord potpuno nebitan

Direktor Mercedesa, Toto Volf, rekao je da je rekord vozača Red Bula Maksa Verstapena od 10 uzastopnih pobjeda u Formuli 1 "potpuno nebitan".

Verstapen je u nedjelju pobijedio u trci za Veliku nagradu Italije u Monci i postavio rekord od 10 uzastopnih pobjeda. Iza njega ostao je Sebastijan Fetel koji je 2013. godine, takođe vozeći za Red Bul, vezao devet pobjeda.

Ekipa Red Bul je rekorder sa 15 uzastopnih pobjeda.

"Za mene su takvi rekordi potpuno nebitni. Bili su nebitni i u danima naših pobjeda u Mercedesu. Ne znam koliko smo mi ostvarili uzastopnih pobjeda. Nijesam ni znao da se to broji", rekao je Volf, prenosi BBC.

Volf je naveo da Verstapenov uspjeh "prikazuje sjajnog vozača u sjajnom bolidu, koji se takmiči na izuzetno visokom nivou".

Na dodatno pitanje o holandskom vozaču, Volf je rekao: "Inače, taj rekord, rekao bih da je dobar, pošto je savršenstvo".

Volf očekuje da će Red Bul pobijediti u svakoj trci ove sezone, osim ako ekipa ne napravi neku grešku.

Red Bul je prvi u konkurenciji konstruktora sa 583 bodova, a Mercedes je drugi sa 273.

Dvostruki svjetski prvak Verstapen je prvi sa 364 bodova, ispred timskog kolege Serhija Peresa koji ima 219.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније