Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Beta ]

28. 05. 2023. 18:35   >>  18:35

"DONIJELI KUĆI MNOGO BODOVA"

Verstapen: Ostali smo mirni u teškim uslovima

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je danas da je lijepo pobijediti u Monaku po kišnim uslovima, i donijeti ekipi mnogo bodova u šampionatu Formule 1.

"Super je lijepo pobijediti na način na koji smo danas uspjeli, sa vremenskim uslovima i svim tim smo ostali mirni i donijeli kući opet puno bodova za tim, što je sjajno", rekao je Verstapen, prenio je BBC.

Dvostruki uzastopni svjetski prvak pobijedio je danas u trci za Veliku nagradu Monaka, koja je završena po kišnim uslovima.

Holanđaninu je ovo bila 39. pobjeda, čime je oborio timski rekord Sebastijana Fetela.

Verstapen je dodao da je na početku bilo teško zbog različitih strategija. On je trku počeo na srednje tvrdim gumama, dok je drugoplasirani Fernando Alonso iz Aston Martina počeo na tvrdim gumama.

"Nismo htjeli da budemo tako dugo na stazi, ali smo morali, padala je kiša, pa nismo znali šta će se dešavati", dodao je on.

Verstapen je rekao da su gume u jednom trenutku počele da se "krune", i da je bilo potrebno nekoliko krugova da se tempo ponovo uspostavi.

"I dalje je bilo vrlo teško za vožnju. Onda je počela još jača kiša, pa smo odlučili da pređemo na promjenjive (gume), ali je bilo nevjerovatno mokro. Kada imaš toliku prednost ne želiš da rizikuješ, ali isto tako ne želiš da gubiš previše vremena, tako da je to dosta težak zadatak", ocijenio je 25-godišnji vozač.

Drugo mjesto zauzeo je Alonso, koji je istakao da su sa drugačijom strategijom pokušali da dođu do pobjede.

"Nismo imali nikakvu šansu, i na kraju je kiša zakomplikovala stvari i otežala vožnju. Nisam imao punu snagu, kočenje je bilo otežano, nije bilo lako i iznenađen sam što nije bilo sigurnosnog vozila ili incidenta. Svi su danas odradili odličan posao", rekao je Alonso, koji je ostvario najbolji rezultat u sezoni, nakon što je četiri puta bio treći.

Na pobjednički podijum po treći put u karijeri se popeo vozač Alpina Esteban Okon.

"Uspjeli smo. Kakav odlilčan vikend za sve u timu, od četvrtka, od simulatora, do treninga, poboljšavali smo bolid od početka do kraja. Ni u jednom trenutku nismo pogriješili. Čak i kad smo stavili promjenjive gume, bilo je odlično vrijeme za to, a ja jednostavno uživam u trenutku. Prošlo je dosta vremena otkako sam bio na podijumu (pobjeda u Mađarskoj 2021.) i nadam se da je ovo prvi od mnogih", zaključio je Okon.

U generalnom poretku vodi Verstapen sa 144 boda, drugi je njegov timski kolega Serhio Peres (danas na 16. mjestu) sa 105 bodova, dok je Alonso treći sa 93 boda.

Za sedam dana na programu je trka za Veliku nagradu Španije u Barseloni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније