Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Beta ]

30. 03. 2023. 16:31 >> 16:31

RASIZAM

Hamilton pozdravio presudu Pikeu

Britanski vozač Luis Hamilton pozdravio je danas odluku brazilskog suda da kazni bivšeg trostrukog šampiona Formule 1 Nelsona Pikea zbog rasističkih opaski na njegov račun, dodajući da ljude "pune mržnje" ne treba tolerisati.

Pike je prošle nedjelje osuđen na novčanu kaznu od 945.000 dolara pred sudom u Braziliji jer je Hamiltona, sedmostrukog šampiona Formule 1, nazvao "neguinjom" (mali crni) tokom jednog intervjua 2021. godine.

Sud je presudio da ove "neprihvatljive" primjedbe predstavljaju "ozbiljan prekršaj temeljnih vrijednosti društva" i osudio Pikea na visoku novčanu kaznu za "kolektivnu moralnu odštetu", a novac bi trebalo da bude isplaćen udruženjima koji se bore protiv diskriminacije.

Pike je uvrede uputio tokom jednog intervjua u kom je komentarisao rivalstvo Hamiltona, prvog tamnoputog vozača u Formuli 1, i Maksa Verstapena.

"Mislim da ljudima koji su puni mržnje ne treba dati prostor da se izraze", izjavio je Hamilton pred trku za Veliku nagradu Australije koja je na programu ovog vikenda.

"Želio bih da se zahvalim brazilskoj vladi i što su pokazali da se takve riječi ne mogu tolerisati. Rasizam i homofobija su neprihvatljivi i nemaju mjesto u našem društvu i veoma sam srećan što je to sud potvrdio", dodao je Hamilton.

Pike se izvinio Hamiltonu zbog svog komentara, rekavši da njegova namjera nije bila da nekog uvrijedi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније