Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Н.Р.

30. 03. 2023. 13:24 >> 13:24

RAZLOG MENTALNO ZDRAVLjE

Adam Piti propušta SP

Plivač Adam Piti, trostruki olimpijski pobjednik, osmostruki šampion svijeta i vlasnik 16 evropskih zlata, odlučio je da neće učestvovati na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, a kao razlog je naveo brigu za svoje mentalno zdravlje.

„Ne uživam u sportu kao što je to bio slučaj u proteklih deset godina. To jednostavno nisam ja“ rekao je Piti koji se nada da će pronaći motivaciju za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

„Malo ko razumije šta uspjeh i pobjede čine psihi. Ne razumiju ljudi pritisak koji sami sebi namećemo kako bismo iznova pobjeđivali. Sa tim problemima sam se borio i proteklih godina i zato smatram da je pošteno da to javno otkrijem“ dodao je Piti.

Piti je prvo olimpijsko zlato osvojio na 100 metara prsno u Rio de Žaneiru 2016, a 2021. je u Tokiju obranio titulu u toj disciplini. Ujedno je i svjetski rekorder na 50 i 100 metara prsno.

Ovo što se dešava Pitiju nije jedini slučaj. Kaleb Dresel, najbolji plivač današnjice, otišao je sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti prošle godine poslije samo dvije trke i nije se još uvek vratio u pun trenažni proces.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније