Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

11. 03. 2023. 13:14 >> 13:14

OSTALI SITNI DETALjI DVA TIMA

Dogovorena "Borba svih borbi": Fjuri na Usika 29. aprila na Vembliju?

Nakon što su pregovori trajali preko pola godine, cijenkanja obije strane, ali i prijetnji iz bokserskih organizacija, svijet će ipak dočekati "Borbu svih borbi" između Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika.

Borba dvojice boksera će se održati 29. aprila na stadionu Vembli.

Fjuri i Usik su do sinoć imali rok da predaju dogovor oko preraspodjele novca, a promoter ukrajinskog borca je kazao da "su male šanse da go bude iduća borba njegovog pulena", federacija WBA je objavila danas da je dogovor pao na vrijeme, a da su oba tima dobila dodatno vrijeme za detalje dogovora.

Usik je u startu tražio 50-50 odsto, odnosno 60-40 u korist pobjednika.

Fjuri je međutim rekao da Ukrajinac ne može dobiti više od 30 odsto, te da se on bori pred domačom publikom, da je bolji borac, uglavnom u svom stilu.

"Uzmite ili ostavite. Ako nećete, borite se protiv Duboe za nekoliko miliona dolara. Ili ako želiš pravi novac, bori se protiv mene. Svakog dana dok ne prihvatiš odbiću jedan posto od ponude", poručio je Fjuri Usiku i njegovom menadžeru Aleksu Krasjuku.

Ukrajnac je takođe odgovorio putem društvenih mreža, prihvativši ponudu, ali sa specijalnim dodatkom.

"Prihvatam tvoju ponudu od 70-30 posto za borbu 29. aprila na Vembliju. Ali želim da mi obećaš da ćeš donirati milion funti Ukrajini odmah nakon borbe i da ćeš za svaki dan zakašnjenja narodu Ukrajine dati jedan posto svoj dijela. Dogovoreno?".

Ne zna se da li je Fjuri prihvatio ovakav zahtjev, ali WBA je zaključila borbu, čime ljubitelje boksa definitivno očekuje spektakl.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније