Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

01. 03. 2023. 17:08 >> 17:02

SPEKTAKL NA POMOLU

Nganu i Vajlder spremni za dvomeč: Jedan po pravilima boksa, drugi po MMA

Kamerunski UFC borac Fransis Nganu mogao bi uskoro da ispuni svoju dugogdišnju želju i da se oproba u bokserskom ringu.

Bivši prvak teške kategorije UFC-a već je u poodmaklim pregovorima sa Diontej Vajdlerom u kojem bi bile garantovane dvije borbe.

Jedna bi bila po boskerskim pravilima, dok bi druga išla na MMA.

Vijest je potvrdio i američki bokser.

"Vodimo ozbiljne razgovore. Pokušavamo dogovoriti dvije borbe, jednu vjerojatno u SAD-u i drugu u Africi. No, svi borci su potencijalni suparnici. Ne želim nikoga otpisivati, razgovaramo sa svima. Sa svim borcima, ali pogotovo s onima sa samog vrha. Samo želim da svi znaju da pregovaram i razgovaram sa svima", rekao je Vajlder.

On pak napominje da sve ide dosta sporo.

"Poslovna strana boksa je takva. Često sve ide sporo, ali jednom kad se pokrene, onda ide jako dobro. Ja sam u procesu kada stvari stavljam u red. Lokacije, datumi i protivnici. Sve to skupa treba nekako organizovati. Za sve to treba vremena, ali ni jedan borac nije siguran", kazao je Vajlder.

Nganu je nakon dugih pregovora odbio da nastavi saradnju sa UFC-om, pa je napustio tu organizaciju.

Tražio je Kamerunac da se po novom ugovoru besplatno osiguraju svi borci, da imaju svoh pravnog zastupnika koji bi ih predstavljao na sastancima, kao i veći udio u sponzorskim pravima.

Vajlder je sa druge strane od 2015. do 2019. bio vladar u WBC teškoj kategoriji ali onda je izgubio pojas od sjajnog Tajsona Fjurija.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније