Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г. [ Mina ]

26. 02. 2023. 19:09 >> 19:03

TEKVONDO

Berišaj bez medalje, Besi srebro i bronza u Ljubljani

Članica Bese Anđela Berišaj bez medalje završila je debitantski nastup u seniorskoj konkurenciji na G1 turnira - Slovenija open u Ljubljani.

Berišaj, koja još nema 17 godina, pobijedila je na startu Austrijanku Katrin Jirke, dok je u drugom kolu poražena od Mađarice Rebeke Furedi.

Mađarica je osvajala medalje na G1 i G2 turnira, šampionka Univerzitetskih igara Evrope za 2022 i učesnica Gran pri turnira.

"Presudilo je iskustvo mađarske takmičarke. To je bilo veliko iskustvo za našu takmičarku. Sljedeće neđelje nastupamo u juniorskoj konkurenciji na Sofija openu upravo, gđe je postala vicešampionka svijeta", rekao je trener Bese Nikola Gegaj agenciji MINA.

On je kazao da je Besa nastup u Ljubljani završila sa dvije medalje u juniorskoj konkurenciji.

Srebrnu je osvojila Andrea Berišaj do 59, dok je
bronzana bila Isra Jusufđokaj u kategoriji do 68 kilograma.

"Berišaj, bronzana sa Evropskog prvenstva u olimpijskim kategorijam prošle godine i dvostruka Balkanska šampionka prošla je četiri kola, a u finalu poražena je od naturilizovane Britanke Andre Klaric. Prošle godine Berišaj je bila uspješnija u međusobnom duelu", rekao je Gegaj.

Jusufđokaj je uspješno prošla dva kola, dok je u trećem izgubila neizvjesnu borbu od predstavnice Srbije Ivane Paunović.

"Jusufđokaj se vratila poslije šestomjesečne pauze od povrede. Njen brat Benan u kategoriji do 59 kilograma prošao je prvo kolo protiv Vasiljevića iz Srbije, a zaustavljen je od Italiana Stefana Euforij. U kategoriji do 63 kilograma Aurora Vuljaj zaustavlena je Dore Meštrović iz Hrvatske", rekao je Gegaj.

U seniorskoj konkurenciji Muhamed Đokaj u kategoriji do 63 kilograma eliminisao je na startu Austrijanca Dominika Nojbauer, ali je obnovioo povredu i završio nastup na turniru.

"To je naš prvi turnir u ovoj godini i donekle sam zadovoljan imajući u vidu dvoipomjesečnu pauzu od učešća na Balkanskom prvenstvu 4. decembra. Moram da naglasim da je kod nas problem učešće na turnirima početkom godine, s obzirom da se budžeti klubova preko konkursa realizuju u četvrtom ili petom mjesecu", rekao je Gegaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније