Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ MINA ]

21. 12. 2022. 10:48 >> 10:52
2

IZNENAĐENI IZBOROM SPORTISTE GODINE

Atletski savez: Koji je rezultat potreban da bi Vuković zaradila pažnju USN

Atletski radnici, sportisti, klubovi i rukovodstvo Atletskog saveza saopštili su danas da su iznenađeni odlukom Udruženja sportskih novinara da Marija Vuković ne bude izabrana za najboljeg sportistu Crne Gore u 2022. godini.

Vuković je u ovoj godini osvojila srebrnu medalju u skoku u vis na Evropskom prvenstvu u Minhenu, bila je četvrta na dvoranskom prvenstvu svijeta u Beogradu i zlatna na Mediteranskim igrama u Oranu.

Na rang listi Svjetske atletske federacije nalazi se na devetom mjestu.

"Ako se ima u vidu da je kraljica sportova jedan od najmasovnijh i najpopularnijih olimpijskih sportova i da se atletski rezultati u svim zemljama svijeta najviše vrednuju, onda se postavlja pitanje - koji je to rezultat potreban da bi atletičarka Marija Vuković zavrijedila pažnju i da bi je USN izabralo za sportistu Crne Gore", piše u reagovanju Atletskog saveza.

Navodi se da su tog propusta svjesni i oni koji nijesu glasali za Mariju Vuković.

"Postavljamo i sljedeće pitanje - koliko ste takvom odlukom poslali demotivišuću poruku svim sportistima i olako im poručili da rezultati na sportskom polju nijesu mjerilo da će biti izabrani za najboljeg sportistu u svojoj zemlji", piše u regovanju Atletskog saveza.

Vuković je u tradicionalnom izboru sportiste godine Udruženja sportskih novinara završila na drugom mjestu sa 29 glasova.

Najviše glasova (45) dobio je automobilista Vasilije Jakšić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније