Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

A.M.

01. 12. 2022. 15:57 >> 20:06
13

GABRIJEL ESKOBAR

Hitno izabrati sudije Ustavnog suda, potrebni vanredni izbori

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar u intervjuu za Atlantski savez na temu "Izgledi za evroatlantski put Zapadnog Balkana", kazao je da sudije Ustavnog suda moraju biti izabrane urgentno, te da su Crnoj Gori potrebni prijevremeni parlamentarni izbori.

Iskazao je zabrinutost što je Crna Gora izgubila mnogo vremena u procesu pristupanja EU, odnosno zatvaranu poglavlja.

"Nadamo se da će Crna Gora nastaviti biti predvodnica u procesu pristupanja. Sad je izazov što postoji veoma duboka ustavna kriza. Postoje partije koje žele da proguraju izmjene Zakona o predsjedniku, a bez kvoruma u Ustavnom sudu, tako da ako bi neko želio da ispita ustavnost ovog akta, ne bi postojao sud koji bi to mogao učiniti", rekao je Eskobar.

Nakon što se izaberu sudije Ustavnog suda i ode se na prijevremene izbore, kako dodaje, mora se fokusirati na važne stvari za ljude.

"To su reforma vladavine prava, ekonomija, borba protiv organizovanog kriminala, a ne stvari koje prave podjele - ko je Srbin, a ko Crnogorac i ko ide u koju crkvu", poručio je, između ostalog, Eskobar. 

Upitan što su barijere koje sprečavaju američke investiicje Eskobar je odgovorio da je to korupcija.

"To je najveći problem regije. Etnička rivalstva su samo maska za to. Sve nacionalističke partije u regionu su i najkorumpiranije",  naveo je on.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније