Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Mina ]

30. 11. 2022. 15:24   >>  15:21

SVJETSKO PRVENSTVO

Crnogorski tekbol reprezentativci zaustavljeni u nokaut fazi

Tekbol reprezentativci Crne Gore u šesnaestini finala završili su debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Nirnbergu.

U singlu Željko Janković i dubl Andrija Jovanović i Marko Žarković prošli su grupu i ispunili cilj uoči Mundijala, ali dalje od šesnaestine finala nijesu mogli.

Janković je nokaut fazu obezbijedio pobjedama bez izgubljenog seta u prva dva kola grupe, nad Kirgistancem Aidikarevim 2:0 (12:7 i 12:7) i Kanađaninom Kertesom 2:0 (12:9 i 12:9), da bi u meču za prvo mjesto i povoljniji žrijeb izgubio od Čeha Kubovija 2:0 (12:6 i 12:4).

Žrijeb je Jankovića spojio sa Brazilcem Lukasom Bernardesom, koji mu nije dao mnogo prilika.

Bio je ubjedljiv sa dva puta po 12:2

Janković je kazao je Svjetsko prvenstvo u Nirnbergu bio pravi spektakl organizaciono i i imajući u vidu kvalitet takmičara.

“Sve je bilo na visokom nivou. Kada je moj nastup u pitanju više nego zadovoljan sam i samom igrom ali i plasmanom. Za prvo iskustvo na tako velikm takmičenju proći grupu je za mene zaista veliki uspjeh. To mi daje motiv da nastavim sa još boljim i češćim treninzima i da se na nekom od narednih takmičenja pokaže još bolja igra i ostvari još bolji rezultat”, rekao je Janković.

Dubl Jovanović i Žarković voljom žrijeba svrstan je u tročlanu grupu, u kojoj im je pobjeda donosila narednu rundu Svjetskog prvenstva.

Ostvarili su je u drugom kolu protiv Litvanaca Balčiunasa i Arlauskasa 2:0 (12:5 i 12:3) i uprkos porazu na startu, od Brazilaca Benta i Medeiroša (12:6 i 12:3) našli su se među 32 najbolja para na svijetu.

U šesnaestini finala bolji od njih bio je portugalski duo Enrike – Dos Santos Pinjeiro 2:0 (12:11 i 12:6).

Žarković je kazao da su u grupi bili sa ekipom Brazila, koja je kasnije u polufinalu poražena od svjetskih šampiona, Srbije.

“Cilj je bio da se prođe grupa i uđe u šesnaestinu finala što smo i ispunili. U žrijebu za eliminacionu fazu nismo imali sreće, pa smo za protivnika dobili selekciju Portugala. U prvom setu smo tijesno izgubili na odlučujući poen, pri rezultatu 11:11. Da smo u tom setu imali malo više sreće, možda bismo i taj meč dobili i ušli u osminu finala što bi bio sjajan rezultat za nas, obzirom da se tekbolom ozbiljno bavimo tek 7, 8 mjeseci”, rekao je Žarković.

U dublu reprezentacija Srbije, Mitro i Marijević, odbranila je titulu i potvrdila da je dominantan u ovoj disiplini.

U finalu pobijedila je mađarski par Bako-Blažović 2:1.

Šampionsku tiulu na turniru u Nirnbergu u singlu osvojio je Rumun Đorđdeak, koji je pobijedio Poljaka Dušaka 2:0.

Crnogorske reprezentativce, nakon nastupa na svjetskoj tekbol sceni, očekuju novo takmičenje već u januaru i pripreme za predstojeći izazov – turnir Evropske tekbol turneje, jedan od kvalifikacionih za Evropske igre.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније