Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.Ч.

30. 10. 2022. 16:50 >> 16:50

SVAKOG DRUGOG VIKENDA

Više od 800 djece učestvuje u šestom izdanju Eko mini odbojke

Stotine dječaka i djevojčica uzrasta od 9 do 13 godina okupilo se danas u sportskoj Sali podgoričke Gimnazije na otvaranju nove sezone Eko mini odbojke. Projekat koji se realizuje po šesti put odlična je prilika za naše najmlađe odbojkaše i odbojkašice da se međusobno upoznaju i druže, a na kraju i da odmjere vještine i znanje.

Organizator je odbojkaški savez Crne Gore, uz sponzorstvo komapnije Jugopetrol i podršku Evropske odbojkaške konfederacije, Ministarstva sporta i mladih, Crnogorskog olimpijskog komiteta, te Glavnog grdada.

Predsjednik odbojkaškog saveza, Cvetko Pajković, poručio je nam ovakvi projekti poručuju da se odbojka kao sport sve više popularizuje kod najmlađih…

“ Više od 800 djece učestvovaće u eko mini odbojci. U ovom šestom izdanju, svakog drugog vikenda, nadmetaće se 70ak timova. Ovaj projekat za djevojčice i đečake od 9 do 13 godina dio je obuke koju naši treneri sprovode u 12 gradova.”

Iz kompanije Jugopetrol saopštili su da im je zadiviljstvo da pruže podršku ovoj ideji, pogotovo što se nakon godina pauze zbog kovida sada okupio još veći broj najmlađih sportista.

“ Tri godine su bila duga pauza, ali sam sigurna da ste vrijedno vježbali, i da će ovo izdanje eko mini odbojke biti dokaz vašeg talenta, upornosti i istrajnosti” kazala je menadžerka u kompaniji Jugopetrol, Sara Ivanović –Božović..

Današnja ceremonija otvaranja okupila je i neka poznata lica iz svijeta crnogorske odbojke, sadašnji i bivši reprezentativci i reprezentativke, proslavljena trenerska imena, među njima i Veselein Vuković, koji je pohvalno govorio o realizaciji ideje eko mini odbojke..

“ Mislim da ova slika govori više od bilo kakvih riječi, prvo kada je riječ kontinuitetu a onda i o masovnosti. Svega ovog ne bi bilo da nije pragmatičnog i savremenog pristupa odbojkaškog saveza injegovih partnera. “

Vukovića raduju uspjesi crnogorske odbojke. Kaže da dobre rezultate tek treba očekivati..

“Ono što ohrabruje su dobre igre ženske repreznetacije, nezavisno što nijesu uspjele da se plasiraju na šampionat Evrope. Rezultat naših senior koji će ponovo biti na evropskom prvenstvu je veoma dobar rezultat, pogotovo ako računamo i da je u pitanju podmlađena ekipa, a i da je bilo povreda i izostanaka važnih igrača”

Inače, uoči početka takmičenja, klubovima su uručeni pokloni, to jest, svi su dobili pakete novih odbojkaških lopti..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније