Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ M.M.Lj. ]

01. 10. 2022. 15:49   >>  15:54

BUDIMPEŠTA

Dvije pobjede reprezentacije na turniru Evropske tekbol turneje

Tekbol reprezentacija Crne Gore ostvarila je dvije pobjede u tri meča grupne faze turnira „European Teqball Tour-a“ u Budimpešti. Turnir je bio jedan od kvalifikacionih za Evropske Olimpijske igre u Krakovu naredne godine, na kojima će se prvi put naći tekbol.

Marko Žarković i Andrija Jovanović za odličnu predstavu nažalost nisu nagrađeni prolazom u nokaut fazu. Samo je pobjednik grupe prošao među 16 ekipa turnira, a to je bio mađarski dubl Forgaš – Odnoga, koji je u drugom kolu pobijedio naše momke 2:0, po setovima 12:3, 12:6. Crnogorski dubl, bio je bolji u duelu sa alžirsko–francuskim parom Lerit – Mateo, rezultatom 2:1 (12:11, 9:12, 12:7) i protiv rumunskog dubla Mate – Veras 2:0 (12:7, 12:3).

Prvog dana takmičenja, koje se održava od četvrtka do nedjelje u glavnom gradu Mađarske, Žarković i Jovanović oprobali su se i u svojoj sporednoj disciplini, u singlu, i ostvarili po trijumf u grupi.

„Učešče na kvalifikacionom turniru u Budimpešti predstavlja veliko iskustvo za nas, jer smo imali priliku da igramo sa najboljim ekpama svijeta. Moj saigrač, Andrija Jovanović, i ja nastupili smo i u singlu. Raduje nas što smo uspjeli da ostvarimo po pobjedu i u pojedinačnoj konkurenciji, što nije naša primarna disciplina. Nažalost, dvije pobjede u grupi nisu bile dovoljne da prođemo dalje u dublu. Jednostavno, takav je sistem takmičenja, a Mađari su, objektivno, najkvalitetnija selekcija. Imali smo priliku da uživo gledamo vrhunske mečeve, koji će nam, sigurno je, mnogo značiti u narednim nastupima i turnirima“, kazao je Marko Žarković i dodao da su uživali na turniru, čiji je promoter bio legendarni brazilski fudbaler, Ronaldinjo.

Do Evropskih igara u Krakovu, u junu 2023. godine, najbolja crnogorska ekipa, koja na klupskom nivou nastupa kao duo „Kurjaci“, imaće još tri kvalifikaciona turnira. Sada Žarkovića i Jovanovića čekaju pripreme za prvi nastup crnogorske reprezetnacije na završnici velikog takmičenja - Svjetskog prvenstva u Nirnbergu, koje je na programu od 23. do 27. novembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније