Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Б.Б.

24. 09. 2022. 13:50 >> 13:47
1

OTVORENO PRVENSTVO BALKANA

Džiju-džicu reprezentacija CG druga u generalnom plasmanu

Crnogorska džiu-džicu reprezentacija proteklog vikenda imala je i više nego uspješan nastup na 17. Otvorenom prvenstvu Balkana u Banja Luci. Sastav koji predvodi selektor Nikola Prodanović završio je kao drugi u generalnom plasmanu, a ispred je bila samo selekcija Rumunije.

Crna Gora je prvenstvo okončala sa čak 57 odličja, 24 zlata, 17 puta bili smo srebrni, dok je bronza 16 puta sijala oko vrata naših reprezentativaca.

"Zadovoljan sam nastupom moje ekipe i vjerujem da su u ovom trenutku dali svoj maksimum. Prije svega, bila je ovo dobra uvertira za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se krajem oktobra mjeseca održati u Abu Dabiju", kazao je selektor Nikola Prodanović.

Zadovoljan ostvarenim u Banja Luci bio je i predsjednik saveza Miloš Ašanin.

"Odlična uvertira i uspješan nastup reprezentacije koja se još jednom sjajno predstavila na nekom od takmičenja. Zahvalio bih se i Ministarstvu sporta i mladih na podršci i vjerujem da će i u narednim akcijama biti naš vjetar u leđa i neko ko će pratiti naš rad", istakao je Ašanin.

Kao napominjuu saopštenju, uspješan nastup našeg tima zaokružen je i još jednim vrijednim priznanjem – crnogorski džiu-džicu sudija Srđan Kujović stigao je do B licence i time stekao uslov da sudi na svim kontinentima.

Na pomenutom prvenstvu nastupilo je više od 700 takmičara, a uspjeh Crne Gore u konkurenciji čak 19 zemalja nešto je što itekako može da raduje sportsku javnost u našoj državi.

Kao potvrda dobrih rezultata ostvarenih godinama u kontinuitetu Crna Gora i Podgorica nagrađene su dođelom organizacije za naredno prvenstvo Balkana.

Sekretar saveza Nikola Ašanin, inače jedan od članova naše delegacije u Banja Luci, prisustvovao je sastancima čelnika balkanske džiu-džicu federacije gđe je i dogovoreno da Podgorica 2023. godine bude ponosni domaćin pomenutog takmičenja.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније