Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

27. 10. 2023. 15:03 >> 15:04

SP UAE

Crna Gora igrala, Bugari postizali golove: Poraz na otvaranju SP

Reprezentacije Crne Gore u mini fudbalu porazom od Bugarske 3:0 je otvorila Svjetsko prvenstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Rezultat koji baš ne pokazuje realno stanje na terenu, gdje je naša ekipa bila često bolji, atraktivniji protivnik, ali nedostatak prave završnice, ali i sjajni bugarski golman Todor Malinov spriječili su da postignemo gol na debiitantskom nastupu najveće svjetske scene mini fudbala.

Uvodni minuti meča bili su pravo "opipavanje međusobnog pulsa" u kojem su obije ekipe igrale poziciono dobro, ali bez nekih većih prilika.

Vidio se neki blagi grč u našoj igri, ali ni protivnik nije pokazao prednost.

Sve do gola Bugarske u 12. minutu, kada je Kostadinov Nedelian pogodio nakon uigrane akcije iz slobodnog udarca.

Lopta je na putu do gola imala blagu devijaciju od našeg živog zida i prevarila golmana Darka Brkovića.

Od tad smo krenuli da igramo ofanzivnije, probali smo visokim presingom da da natjeramo protivnika na grešku, ali su i Bugari pokazali dobru defanzivnu organizaciju.

U 18. minutu Boris Stijepović je probao iz slobodnog udarca, ali je njegov pokušaj zastavio golman Todor Malinov.

Bogoljub Komatina je pokazao svoje driblerske sposobnosti u jednom napadu po desnoj strani, a pri samom kraju poluvremena Bojan Jovanović je probao, ali nije bio precizan.

U nastavku agresivno smo krenula, a u 29. minutu najbolja šansa za Aleksandra Boškovića koji je pogodio rašlje iz jedne teške pozicije.

Bugari jedva da su prelazili centar u tom periodu, a u 32. minutu Komatina je odlično šutirao iz slobodnog udarca ali Malinov ponovo brani.

Samo tri minuta kasnije nova velika prilika za naš tim, Kaluđerović je sjajno tukao, ali Malinov ponovo na najvišem novou.

I baš tada kada smo imali inicijativu, Bugari dupliraju prednost i to iz naše greške.

Radoman je osvojio loptu, ali se spetljao u povratnom pasu za Brkovića, Gudžev je sve to pratio i presing se isplatio - Bugarska je povela 2:0.

Porbao je poslije Kovač iz slobodnog odmah da smanji rezultat, ali njegov udarac je otišao pored gola.

Bošković odmah poslije se sjajno zagradio, izborio za šut ali nije bio precizan.

Ono što nama nije olazlo za rukom, Bugarima jeste.

Svetozar Tabakov je ostavljen sam i bez problema je savladao našeg golmana.

Treći gol je nekako i zaključio meč, ostaje žal za rezultatom, ali čekaju nas dueli sa Omanom i Japanom, gdje sigurno idemo na pobjedu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније