Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ B.B. ]

20. 01. 2022. 11:51 >> 11:53

MRVALJEVIĆ

Begovićeve odluke, pa i ona o Judo savezu, nezakonite

Upravna inspekcija konstatovala je da Marko Begović ne ispunjava uslove za vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, pa se postavlja pitanje legitimnosti rješenja koje je donio o brisanju Judo saveza, ali i svakog drugog dokumenta koji je potpisao, ocijenio je proslavljeni džudista Srđan Mrvaljević. Kako je kazao, Judo savez će podnijeti krivičnu prijavu protiv Begovića, zbog toga što je kao neovlašćeno i nezakonito izabrano lice donio i nezakonito rješenje o brisanju tog saveza.

"Kao vrhunski sportista, ali prije svega kao ozbiljan i odgovoran čovjek kome je stalo do sudbine džudo sporta i sportista u Crnoj Gori, više puta sam javno ukazivao na nezakonito, ali i toksično djelovanje Begovića na sportsku oblast. Umijesto unapređenja pravnog ambijenta i rješavanja zakonskih ograničenja radi daljeg razvoja sporta u Crnoj Gori, Begović se potpuno posvetio podmetanjima i pokušajima diiskreditacije svojih prethodnika, ali i čelnih ljudi sportskih saveza koji mu politički nijesu po volji", kazao je Mrvaljević.

Svakodnevni javni nastupi u kojima govori o "reformi" sportske oblasti i "notiranju" stotina nepravilnosti, kako smatra, imaju za cilj da javnosti predstave iskrivljenu sliku o funkcionisanju sportske oblasti, ali i potpuno omalovaže dosadašnja sportska dostignuća naših sportista, sportskih radnika i funkcionera.

"Javno iznošenje neistina i pokušaj diiskreditacije drugih kako bi sebe uzdigao, pokazuje da se radi o jednom nesigurnom čovijeku velikih ambicija, a malog formata koji definitivno nikada nije razumio filozofiju sporta i kome su vrijednosti poput poštovanja, skromnosti, učtivosti, hrabrosti i fer-play-a potpuno nepoznati", naglašava Mrvaljević.

Kako je dodao, notirajući svakodnovne izmišljene nepravilnosti u svim savezima koji mu nisu bili po volji i pokušavajući da raznim podmetanjima degradira ljude koji pošteno rade svoj posao, Begović je zaboravio da notira da on lično ne ispunjava osnovne zakonske uslove za obavljanje funkcije direktora i da pored ovog ima još dva radna odnosa sa punim radnim vremenom čime je u potpunosti degradirao samog sebe.

"Ovim je pokazao da nije nikakav ekspert za sportsku oblast, ali da definitivno jeste 'fenomen' koji u isto vrijeme, suprotno zakonu o radu, obavlja istovremeno tri posla sa punim radnim vremenom. Judo savez će podnijeti krivičnu prijavu protiv Marka Begovića zbog toga što je kao neovlašćeno i nezakonito izabrano lice donio i nezakonito rješenje o brisanju Judo saveza. Potpuni zastoj u sportskoj infrastrukturi, smanjenje budžeta namenjenog za sportiste za 600.000 eura, otvoreni pokušaj miješanja u autonomiju sportskih saveza i COK-a, kao i bespravno brisanje međunarodno priznatih saveza moraju biti crveni alarm za čitavu sportsku porodicu u Crnoj Gori", ističe Mrvaljević u saopštenju.

Nada se da će se vrlo brzo desiti pozitivne promjene u sportskoj oblasti i da će sportisti uz pomoć COK-a i svojih matičnih saveza prevazići trenutne probleme i spremno dočekati takmičarski 2022. godinu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније