Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta ]

03. 12. 2020. 17:25   >>  17:34

SLIJEDI DETALJNA ANALIZA

FIA pokrenula istragu o udesu Grožana

Međunarodna automobilska federacija (FIA) pokrenula je istragu udesa u kome je učestvovao vozač Hasa Roman Grožan u trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina.

FIA je u današnjem saopštenju navela da će sprovesti detaljnu analizu incidenta u kome je bolid Hasa, kojim je upravljao Grožan, pri velikoj brzini udario i probio zaštitnu ogradu.

Kako je prenio BBC, nalazi istrage biće objavljeni za šest do osam nedjelja.

Direktor FIA za bezbjednost Adam Bejker rekao je da će podaci omogućiti da se tačno odredi svaki element događaja.

On je dodao da je posao već započet i da je cilj da se otkrije šta se tačno dogodilo, prije nego što predloži potencijalna poboljšanja.

Incident se dogodio u nedjelju u prvom krugu trke u Bahreinu kada je Grožan pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu nakon čega se bolid zapalio. On je bio izložen sili od 53 G. Francuski vozač je i pored toga ostao priseban, izvukao se iz zapaljenog bolida koji se prepolovio, nakon čega su mu pomogli redari i medicinsko osoblje na stazi.

Francuski vozač zadobio je opekotine po rukama i modrice po tijelu.

On je u izjavi francuskim medijima u srijedu rekao da mu je zaštita za glavu na bolidu - oreol spasio život.

"Najjači je bio instinkt preživaljvanja, čak i kada sam pomislio da ću umrijeti, bio sam razuman i razmišljao koji pokret da napravim. Vidio sam smrt, to je osjećaj koji ne želim nikome. To će mi zauvijek promijeniti život. U tom trenutku, nijesam bio uplašen, niti iznerviran, već nijesam želio da se sve tako završi", naveo je Grožan.

On će propustiti predstojeću trku u nedjelju u Bahreinu, ali je rekao da bi želio da vozi u posljednjoj trci u šampionatu, sedam dana kasnije u Abu Dabiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније