Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

26. 09. 2024. 08:36 >> 09:46

aba2 liga

Sutjeska gostuje Rabotničkom

Sutjeska otvara novu sezonu ABA2 lige utakmicom protiv Rabotničkog iz Skljoplja, danas od 18 sati.

Uoči nove sezone, Sutjeska je pripreme odradila u Nikšiću. Ekipa je odigrala sedam kontrolnih utakmica, savladala je Radnički iz Goražda, Kotor, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Leotar i Teodo, dok je dva puta izgubila od Podgorice.

„Počinje borba za bodove. Imali smo kadrovskih problema, pa sam neke igrače više opteretio, što nije bilo u planu. Zadovoljan sam kako smo odradili pripremni period, a zadovoljan sam i pristupom momaka na treninzima i kontrolnim mečevima. Bilo je oscilacija, dobrih i loših stvari. Nadam se da u 1. kolo ulazimo spremni“, prokomentarisao je pripremni period trener, Dragan Bajić.

A Radosav Spasojević je ljetos produžio ugovor i ostao u Nikšiću. Jedan od najiskusnijih igrača u timu zna kako je igrati u Skoplju, budući da je tokom karijere nastupao za MZT.

„Iz mog iskustva znam da je to težak teren. Daćemo maksimum kako bismo pobijedili u prvom kolu. Zadovoljni smo kako smo odradili pripreme. Trener je dao svima šansu. Vidjećemo kako će sve izgledati. Ja sam lično optimista. Čekamo tu prvu utakmicu, nakon koje će biti realnija slika“, rekao je Spasojević.

Nakon tri godine Rabotnički se vraća u ABA2 ligu. 

" Poslije tri godine se vraćemo u ABA2 ligu što je za nas veliko zadovoljstvo. Naša grupa je možda i najjača. Ekipa Sutjeske je veoma iskusna sa odličnim trenerom i uvijek je igrala dobru košarku. Očekujem fer i korektnu igru pa neka bolji pobijedi", rekao je trener Goran Samargjiev.

Reprezentativac Sjeverne Makedonije  Viktor Efremovski, sezonu počinje kao kapiten Rabotničkog.

“To je pravi put da počinjem kao kapiten tima i srećan sam jer smo se posle tri godine vratili u  ABA2 ligu. Pred nama je sjajna sezona sa dosta utakmica u kojima možemo da pokažemo svoj kvalitet. Ovogodišnji cilj je da postignemo sličan rezultat u odnosu na prošlu godinu i da postignemo maksimalan fokus i zaradimo podršku naših navijača.”  zaključio je Efremovski.

Sutjeska je na žrijebu smještena u grupu B, a osim Rabotničkog, rivali su Vojvodina i Bosna. Dva tima iz grupe prolaze u narednu fazu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније