Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

10. 09. 2024. 15:12 >> 15:19
Čitaj mi:

PRVI TRENING BARANA

Pavićević: Najbitinije za Mornar, grad i državu da su problemi iza nas i da igramo ABA

Košarkaški klub Budućnost je sinonim klupske košarke u Crnoj Gori, ali iza podgoričkog kluba jedini tim koji je uspio i da im uzme titulu od nezavisnosti Crne Gore u sezoni 2017/18, tim koji je uvijek uspio dobro da namuči podgorički tim bez obzira o kojem se takmičenju radi je barski Mornar.

Ekipa iz "Topolice" je dva puta uspjela da uđe u polufinale ABA lige, jednom i u TOP 16 fazu Evrokupa, da savlada jednu Gran Kanariju na Kanarskim ostrvima, jednostavno uz podgorički tim da postane sinonim za crnogorsku klupsku košarku.

Ipak ove sezone bila je turbulentna, a da nije ni počela i bilo je pitanje da li će Barani uopšte igrati ABA ligu ove sezone zbog finansijskih problema.

Kako je RTCG već ranije pisao, srećom po Bar, ali i crnogorsku košarku Mornar je uspio da nađe rješenje, a već juče je izvršena promocija novog tima.

"Da ne govorim o razlozima našeg kasnog početka. Oni su iza nas, moramo gledati naprijed. Najbitnije za klub, ovaj grad, a i državu je da i ove godine učestvujemo u elitnom takmičenju i da su problemi iza nas", kazao je trener Đorđije Pavićević.

Mornar je danas odradio prvi trening.

"Volio bi da vam svima poželim dobrodošlicu u našem, klubu, gradu i državi. Treba da se osjećate kao kod kuće, a mi ćemo da odradimo sve što je u našoj moći da tako bude. Neće biti laka sezona, biće uspona i padova, ali najvažnije je da se držimo zajedno. Mormao da vjerujemo jedni drugima, i da se držimo zajedno. Naš posao je da odradimo to na terenu. Zapamtite, vi dobijate utakmica ja ih gubim", kazao je Pavićević.

Osim Lovra Runjića i Brendena Dženkinsa, koji su početkom ljeta potpisali ugovore, za tim Mihaila Pavićevića će igrati i Amerikanci Trevis Ivi i Džamari Smit, Kanađanin Džejden Bedijako, Srbi Ilija Đoković i Aleksa Ćubić, te Hrvat Lovro Buljević uz Miliju Mikovića, Lazara Radetića, Novaka Pekovića, Srđe Bulatovića i Vlada Komnenovića.

Mornar ove godine proslavlja jubilej - 50 godina postojanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније